Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 17:39

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια - Ερντογάν στην Αγκυρα

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια - Ερντογάν στην Αγκυρα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα. Παρών στη συνάντηση ήταν και Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ανακοίνωση για τη συνάντηση ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια εξέδωσε η τουρκική προεδρία χωρίς να γίνεται αναφορά στο τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών. «Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση που διήρκησε 45 λεπτά ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Εξωτερικών συναντάνται με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας. Την κατ' ιδία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών θα διαδεχθούν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να εξετάσουν ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία. Περαιτέρω, αναμένεται να συζητήσουν το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμή του, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Σημειώνεται πως τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην 'Αγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.
 
Πηγή: ethnos


NEWSLETTER