Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 13:45

Ιαπωνία: Ρεκόρ 1.220 κρουσμάτων κορονοϊού στην Οσάκα

Γράφτηκε από την
Ιαπωνία: Ρεκόρ 1.220 κρουσμάτων κορονοϊού στην Οσάκα

Nα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού θα ζητήσει από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας ο νομάρχης της Οσάκα Χιροφούμι Γιοσιμούρα, καθώς χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.220 κρούσματα του SARS-CoV-2, νέο ρεκόρ.

Η Οσάκα, η τρίτη πολυπληθέστερη νομαρχία του ιαπωνικού αρχιπελάγους, όπως και αρκετές άλλες, βρίσκονται σε κατάσταση «σχεδόν» εκτάκτου ανάγκης, που σημαίνει ότι εφαρμόζουν στοχευμένα μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

«Θα έπρεπε να βλέπουμε τους καρπούς αυτών των μέτρων τώρα, αλλά αντί γι’ αυτό» καταγράφηκε «ρεκόρ κρουσμάτων», τόνισε ο νομάρχης σε δημοσιογράφους στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε ψηφιακά. «Οι υπηρεσίες υγείας είναι σε τρομερή κατάσταση, και αποφασίσαμε πως χρειάζεται να επιβληθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», εξήγησε.

Συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας, η Ιαπωνία καταγράφει ως εδώ σχεδόν 9.600 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 535.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER