Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 12:25

Ανησυχία στο Ισραήλ, εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Ανησυχία στο Ισραήλ, εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού

Οκτώ κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, εντόπισε το Ισραήλ, και θεωρεί ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech είναι τουλάχιστον εν μέρει αποτελεσματικό ως προς αυτήν, όπως δήλωσε σήμερα ένας ισραηλινός αξιωματούχος υγείας.

Αρχικά επτά κρούσματα της ινδικής παραλλαγής εντοπίστηκαν στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα σε πρόσωπα που είχαν φτάσει στη χώρα από το εξωτερικό και που έκτοτε έχουν υποβληθεί σε προκαταρκτικές εξετάσεις, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Η αίσθηση είναι ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό σε σχέση με αυτή, παρότι έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα» δήλωσε στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Kan ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Χεζί Λεβί προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της παραλλαγής αυτής στο Ισραήλ ανέρχεται σε οκτώ.

Το υπουργείο δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την έρευνα για την ινδική παραλλαγή.

Η Βρετανία και η Ιρλανδία έχουν επίσης ανακοινώσει ότι ερευνούν την παραλλαγή αυτή μετά τον εντοπισμό της εντός των συνόρων τους.

Το Ισραήλ, ο πληθυσμός του οποίου ανέρχεται σε 9,3 εκατομμύρια πολίτες, έχει πλήρως εμβολιάσει περίπου το 81% των πολιτών ή κατοίκων του ηλικίας 16 και άνω.

Το υπουργείο δεν απάντησε άμεσα στο αν έχουν μειωθεί ραγδαία οι μολύνσεις από κορονοϊό και οι νοσηλείες.


NEWSLETTER