Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 20:37

Προειδοποίηση Πούτιν στην Τουρκία: Αν πουλήσετε drone στην Ουκρανία, επανεξέταση σχέσεων

Γράφτηκε από την
Προειδοποίηση Πούτιν στην Τουρκία: Αν πουλήσετε drone στην Ουκρανία, επανεξέταση σχέσεων


Αυστηρή ήταν η προειδοποίηση του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία με αφορμή την πώληση drone στην Ουκρανία, που εξετάζεται


Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία έστειλε η Ρωσία και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας πως αν η χώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στείλει drone στην Ουκρανία, θα επανεξετάσει τη σχέση μαζί της.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του OPEN TV στη Ρωσία, Θανάση Αυγερινού, η προειδοποίηση έγινε και από τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Γιούρι Μπορίσοφ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα, απάντησε πως αν γίνει η πώληση, η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στρατιωτική της σχέση με την Τουρκία.


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο μήνυμα που έστειλε για το ζήτημα χρησιμοποίησε σκληρό λόγο, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, δεν συνηθίζει σε τέτοιο βαθμό. Ο ίδιος απευθύνθηκε στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την εν γένει Δύση, χρησιμοποιώντας τον όρο «συλλογική Δύση», τονίζοντας πως θα υπάρξουν πολύ γρήγορες, σκληρές και ασύμμετρες απαντήσεις εάν ξεπεραστούν οι ρωσικές κόκκινες γραμμές. «Τις γραμμές αυτές τις καθορίζει κάθε φορά η Ρωσία», εξήγησε χαρακτηριστικά.

 

Κατά την ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος χειροκροτούνταν έντονα κάθε φορά που οι δηλώσεις του ήταν επικριτικές για την Δύση. Σημείωσε, βέβαια, πως σε καμία περίπτωση η χώρα του δεν επιθυμεί να κόψει τις γέφυρες ή να καταστρέψει μια συνεργασία με την αυτή, αλλά αν η άλλη πλευρά το επιδιώξει, η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.
Πηγή:ethnos.gr


NEWSLETTER