Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 16:15

Κομισιόν: Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό

Γράφτηκε από την
Κομισιόν: Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό

Στη διαβεβαίωση πως η ΕΕ παραμένει παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σε συμφωνία με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προέβη την Πέμπτη (22/4) ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε, ότι «η ΕΕ καλωσορίζει τις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και ότι η ΕΕ παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης, σε συμφωνία με τις σχετικές αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ».

Ο Πίτερ Στάνο επίσης δήλωσε πως «η ΕΕ παραμένει έτοιμη να παίξει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ενός εκπροσώπου στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ».

Αναφερόμενος στο θέμα της πρόσκλησης για συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι μέχρι στιγμής η ΕΕ δεν έχει λάβει σχετική πρόσκληση από τον ΟΗΕ, ο οποίος έχει την ευθύνη για την αποστολή των προσκλήσεων. Αυτό, κατέληξε, δεν σημαίνει τίποτα για τη θέση της ΕΕ ότι παραμένει έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο και να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία.


NEWSLETTER