Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 09:10

Νέο «μαύρο» παγκόσμιο ρεκόρ στην Ινδία - Σχεδόν 333.000 κρούσματα κορονοϊού σε μία μέρα

Γράφτηκε από την
Νέο «μαύρο» παγκόσμιο ρεκόρ στην Ινδία - Σχεδόν 333.000 κρούσματα κορονοϊού σε μία μέρα

Κάθε ορόσημο σπάνε μέρα με τη μέρα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία.

Η χώρα κατέγραψε σήμερα νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, με 332.730 κρούσματα να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα καταγράφηκε τραγικό ρεκόρ 2.263 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφτασε έτσι τους 186.920 νεκρούς, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 16 εκατομμύρια.

Το σύστημα υγείας της χώρας έχει αρχίσει να καταρρέει εξαιτίας του σφοδρού νέου κύματος της πανδημίας, το οποίο εν μέρει αποδίδεται σε μια «διπλή μετάλλαξη» του νέου κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία.

Στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα, από τις εστίες της κρίσης, 13 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου κοντά στη Μουμπάι, δύο ημέρες μετά τους θανάτους τουλάχιστον 29 διασωληνωμένων ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο εξαιτίας διαρροής στη δεξαμενή με το οξυγόνο στην πόλη Νασίκ.

Στην Ινδία των 1,3 δισ. κατοίκων καταγράφονται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον κόσμο.


NEWSLETTER