Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 10:50

Βρετανική έρευνα: Οι γάτες μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό από τους ανθρώπους

Γράφτηκε από την
Βρετανική έρευνα: Οι γάτες μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό από τους ανθρώπους

Στο ερώτημα που τέθηκε από την αρχή της πανδημίας για το εάν τα ζώα και δη τα κατοικίδια μπορούν να νοσήσουν με κορονοϊό ή να τον μεταδώσουν στον άνθρωπο έρχεται να απαντήσει νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι είναι εκείνοι που μπορεί να μεταδώσουν τον κορονοϊό SARS-CoV-S στις γάτες τους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μάργκαρετ Χόζι του Κέντρου Έρευνας Ιών του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκωτία, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό Κτηνιατρικής «Veterinary Record», ανίχνευσαν τον κορονοϊό σε δύο κατοικίδιες γάτες, οι οποίες ζούσαν σε σπίτια με περιστατικά Covid-19. Τα δύο ζώα εμφάνισαν μέτρια έως σοβαρή αναπνευστική νόσο.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι έχει συμβεί μετάδοση του κορονοϊού από τους ανθρώπους στις γάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις μολυσμένες γάτες να εκδηλώνουν μέτρια έως σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα. Δεδομένης, συνεπώς, της ικανότητας του κορονοϊού να μολύνει ζώα συντροφιάς, θα είναι σημαντικό να παρακολουθείται η μετάδοση από ανθρώπους σε γάτες, από γάτες σε γάτες και από γάτες σε ανθρώπους», δήλωσε η δρ Χόζι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER