Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 22:28

Γερμανικές εκλογές: Ο Όλαφ Σολτς και επισήμως υποψήφιος καγκελάριος για το SPD

Γράφτηκε από την
Γερμανικές εκλογές: Ο Όλαφ Σολτς και επισήμως υποψήφιος καγκελάριος για το SPD

Κατώτατο μισθό στα 12 ευρώ την ώρα από τον πρώτο χρόνο της θητείας του, υποσχέθηκε ο νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε περίπτωση που εκλεγεί καγκελάριος.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (09/05) ως υποψήφιος Καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Με ποσοστό 96,2% και ψήφους 513 υπέρ, 20 κατά και 12 αποχές, ο Σολτς ορίστηκε και επισήμως ως ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργανώθηκε κυρίως διαδικτυακά. Η υποψηφιότητά του είχε προταθεί ήδη από τον προηγούμενο Αύγουστο, από την ηγεσία του κόμματος.

Στην ομιλία του, ο Όλαφ Σολτς επικαλέστηκε κατ' επανάληψη την κυβερνητική εμπειρία του, σε μια έμμεση αντιδιαστολή προς την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία δεν διαθέτει αντίστοιχη πείρα, ενώ υποσχέθηκε μεταξύ άλλων κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2045 και κατώτατο μισθό στα 12 ευρώ την ώρα ήδη από τον πρώτο χρόνο της θητείας του.
Αναφερόμενος στους αντιπάλους του, τόνισε ότι μια ακόμη κυβέρνηση υπό την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα αποτελέσει κίνδυνο για την ευημερία και τις θέσεις εργασίας των Γερμανών, υπενθύμισε τα πρόσφατα σκάνδαλα με εμπλοκή στελεχών των συντηρητικών κομμάτων και επισήμανε ότι το δικό του σχέδιο είναι προσανατολισμένο στο μέλλον και σε μια «κοινωνία σεβασμού».

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER