Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 22:25

Ινδία: Δεκάδες πτώματα στις όχθες του Γάγγη - Η χώρα στο έλεος του κορονοϊού (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ινδία: Δεκάδες πτώματα στις όχθες του Γάγγη - Η χώρα στο έλεος του κορονοϊού (βίντεο)

Δεκάδες πτώματα ξεβράστηκαν στον ποταμό Γάγγη της Ινδίας - 4.000 θάνατοι από κορονοϊό καθημερινά στη χώρα.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες δεκάδων πτωμάτων που ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στη βόρεια Ινδία. Τα πτώματα πιστεύεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό και συγκεκριμένα από την ινδική μετάλλαξη που«θερίζει» τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Οι υγειονομικές εγκαταστάσεις της χώρας δεν μπορούν να περιθάλψουν άλλους ασθενείς, ενώ έχουν υπερχειλίσει τα κρεματόρια και τα νεκροταφεία, μεταδίδει το ethnos.gr.

Ένας τοπικός αξιωματούχος, περιέγραψε πως περίπου 40 πτώματα ξεβράστηκαν στη συνοικία Μπουχάρ, κοντά στα σύνορα της Μπιχάρ με την Ούταρ Πραντές, δύο από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας. «Διατάξαμε τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν με τα πτώματα, είτε να τα θάψουν είτε να τα κάψουν», είπε ο Κουμάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ορισμένα ινδικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο αριθμός των πτωμάτων θα μπορούσε να φτάσει τα 100.

Οι ίδιες πηγές επικαλούνται άλλους αξιωματούχους, οι οποίοι αναφέρουν πως οι σοροί ενδεχομένως βρίσκονταν αρκετές ημέρες στον ποταμό. Κάτοικοι σημείωσαν στο AFP πως πιστεύουν ότι τα πτώματα πετάχτηκαν στο νερό, διότι τα κρεματόρια έχουν υπερχειλίσει ή επειδή οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούσαν να πληρώσουν το κόστος για την καύση των νεκρών. «Είναι πραγματικά σοκαριστικό για εμάς», είπε ένας κάτοικος, ο Καμεσγουάρ Πάντεϊ.

4.000 θάνατοι από κορονοϊό καθημερινά στην Ινδία

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την Covid-19 στην Ινδία, όπου το σύνολο των θανάτων από τον νέο κορονοϊό αγγίζει τους 250.000. Ειδικοί κρίνουν ότι οι αριθμοί αυτοί είναι μικρότεροι της πραγματικότητας, επικαλούμενοι, κυρίως, δεδομένα από τα κρεματόρια.

Τα θύματα που δεν έχουν καταμετρηθεί είναι πολλά τώρα, που η επιδημική έξαρση έχει επεκταθεί εκτός των μεγάλων πόλεων, στις αγροτικές περιοχές όπου τα νοσοκομεία είναι σπάνια.

Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε «ανησυχητική» την ινδική μετάλλαξη

Η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, η B.1.617, χαρακτηρίζεται «ανησυχητική», όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κυρίως διότι είναι περισσότερο μεταδοτική.

«Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η B.1.617 είναι πιο μεταδοτική» αλλά επίσης και στοιχεία που αφήνουν να εννοηθεί ότι η παραλλαγή αυτή παρουσιάζει σε κάποιο βαθμό ανεκτικότητα απέναντι στα εμβόλια, ανέφερε η Δρ Μαρία Βαν Κέρκοβ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Κατά συνέπεια, την κατηγοριοποιούμε ως στέλεχος ανησυχίας», πρόσθεσε η Βαν Κέρκοβ, η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας αντιμετώπισης της Covid-19 του ΠΟΥ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER