Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 10:20

Κορυφαίοι επιστήμονες ζητούν περισσότερη έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Κορυφαίοι επιστήμονες ζητούν περισσότερη έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού

Από το ξεκίνημά της, στα τέλη του 2019 στην Κίνα, η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 3,34 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Παρά την πρόσφατη έρευνα κλιμακίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφορικά με την ακριβή προέλευση του ιού – τα σενάρια για διαρροή του από εργαστήριο εξακολουθούν να ακούγονται- σαφής απάντηση δεν έχει δοθεί.

Αυτό τονίζει ομάδα κορυφαίων επιστημόνων σε επιστολή της, τονίζοντας πως η προέλευση του νέου κορονοϊού εξακολουθεί να μην είναι σαφής και δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία για να πει κανείς χωρίς αμφιβολία αν προέκυψε με φυσικό τρόπο ή οφείλεται σε διαρροή από εργαστήριο.

«Εξακολουθεί να χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να προσδιορισθεί η προέλευση της πανδημίας» δήλωσαν οι 18 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο Ραβίντρα Γκούπτα, κλινικός μικροβιολόγος στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, και ο Τζέσι Μπλούμ, ο οποίος μελετά την εξέλιξη ιών στο Fred Hutchinson Cancer Research Center.

«Θεωρίες περί τυχαίας απελευθέρωσης του ιού από εργαστήριο ή περί ιού που μεταδόθηκε στους ανθρώπους από ζώα παραμένουν αμφότερες βιώσιμες», αναφέρουν οι επιστήμονες σε επιστολή τους προς την επιθεώρηση Science, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.


NEWSLETTER