Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 21:05

Γαλλία: Τέσσερις νέες περιπτώσεις θρομβώσεων μετά το εμβόλιο Astrazeneca και δύο θάνατοι

Γράφτηκε από την
Γαλλία: Τέσσερις νέες περιπτώσεις θρομβώσεων μετά το εμβόλιο Astrazeneca και δύο θάνατοι

Αυξάνονται στη Γαλλία τα περιστατικά θρομβώσεων που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Συνολικά έχουν καταγραφεί 34 περιπτώσεις, με τις 11 να είναι θανατηφόρες.

Οπως γράφει το news247.gr τέσσερις νέες περιπτώσεις θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό, καταγράφηκαν στη Γαλλία από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Οι δύο από αυτούς τους ασθενείς πέθαναν.

Από την έναρξη των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο σκεύασμα έχουν αναφερθεί 34 περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων, οι 11 εκ των οποίων ήταν θανατηφόρες. Συνολικά, μέχρι τις 6 Μαΐου, είχαν χορηγηθεί περισσότερες από 4.068.000 δόσεις του εμβολίου αυτού, με βάση τα στοιχεία του Γαλλικού Οργανισμού Φαρμάκων (ANSM).

Οι τέσσερις νέες περιπτώσεις αφορούν δύο γυναίκες ηλικίας 60-70 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 50-60 ετών. Οι επιπλοκές που παρατηρήθηκαν εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση, στους δύο από αυτούς τους ανθρώπους, μια σπλαχνική φλεβική θρόμβωση και μία εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση με πνευμονική εμβολή.

Από τις 19 Μαρτίου το εμβόλιο Vaxzevria της AstraZeneca χορηγείται στη Γαλλία μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER