Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 21:40

Γάζα: Χτυπήθηκε το μοναδικό εργαστήριο COVID

Γράφτηκε από την

Ο εφιάλτης στη Γάζα συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 213 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων 61 παιδιά. Χτυπήθηκε το μοναδικό εργαστήριο για τεστ covid-19 της Γάζας.

Στη δεύτερη εβδομάδα έχουν μπει οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας και παλαιστίνιοι μαχητές να εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 213 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 61 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ενώ πάνω από 1,500 είναι οι τραυματίες Παλαιστίνιοι. Από την άλλη πλευρά 12 άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων 2 παιδιά, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 300.

Οι βομβαρδισμοί εναντίον της Γάζας δεν έχουν σταματημό με το Ισραήλ να πραγματοποιεί μπαράζ επιθέσεων, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι να έχουν μείνει άστεγοι επειδή τα σπίτια τους καταστράφηκαν.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το μοναδικό εργαστήριο για τεστ covid-19 της Γάζας χτυπήθηκε όταν το διπλανό του κτίριο βομβαρδίστηκε. Η Γάζα που είναι ένα από τα μέρη του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας στον κορονοϊό , σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, μένει τώρα χωρίς κέντρο διάγνωσης κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (15/05) ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το κτίριο, 12-13 ορόφων, όπου στεγάζονταν τα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Al-Jazeera και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: news247.gr