Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 22:46

Προσγειώθηκε στη Λιθουανία το αεροσκάφος της Ryanair με τους 11 Έλληνες (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Η πτήση της Ryanair, η οποία είχε αναχωρήσει από την Αθήνα και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, έφτασε τελικά στον προορισμό της, το Βίλνιους της Λιθουανίας.

Μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας προσγειώθηκε στη Λιθουανία το αεροπλάνο της που ερχόταν από την Αθήνα και έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία, κατά πάσα πιθανότητα με εντολή του προέδρου της χώρας Αλεξάντρο Λουκασένκο για να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς, γεγονός που προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις.

Η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Αντίνα Βαλέαν σημείωσε ότι «η πτήση της Ryanair απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους. Υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν».

Σε εξέλιξη ένα κατασκοπευτικό θρίλερ

Σε ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίσσεται η αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία αεροπλάνου της Ryanair που εκτελούσε πτήση από την Αθήνα προς το Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ο πιλότος ενημερώθηκε για δήθεν απειλή τοποθέτησης βόμβας και προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ.

Εκεί, όμως, πράκτορες της ασφάλειας συνέλαβαν τον Λευκορώσο δημοσιογράφο, Ρομάν Προτασέβιτς, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης στη χώρα - με εντολή του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Σημειώνεται πως το όνομα του Προτασέβιτς βρισκόταν σε κατάλογο καταζητούμενων μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν τις τελευταίες εκλογές.

Πηγή: gazzetta.gr