Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 17:43

BBC: Δεν θα προστεθούν χώρες στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας - Μένει έξω η Ελλάδα

Γράφτηκε από την
BBC: Δεν θα προστεθούν χώρες στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας - Μένει έξω η Ελλάδα

Εκτός «πράσινης λίστας» της Μεγάλης Βρετανίας», φαίνεται πως θα συνεχίσει να βρίσκεται η Ελλάδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του BBC τελικά δε θα προστεθούν νέες χώρες ή περιοχές στη λίστα.

Μάλιστα ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως πιθανότατα κάποιες χώρες θα αφαιρεθούν από την «πράσινη λίστα» των Βρετανών ενώ και κάποιες χώρες θα προστεθούν στην «κόκκινη». Η Πορτογαλία είναι η πρώτη χώρα που αφαιρείται από την «πράσινη λίστα».

Το Μάιο η Βρετανία άνοιξε τα ταξίδια μόνο σε 12 προορισμούς, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από Βρετανούς πολίτες, αεροπορικές εταιρείες και επιχειρήσεις τουρισμού. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως και άλλοι δημοφιλής προορισμοί στη Νότια Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι ανακοινώσεις για την πρώτη αναθεώρηση αναμένονται το απόγευμα της Πέμπτης και οι νέες λίστες θα ισχύουν από τη Δευτέρα.

Νωρίτερα σήμερα υπήρξαν δημοσιεύματα στον Τύπο της Μεγάλης Βρετανίας που ανέφεραν πως θα ανάψει «πράσινο φως», για τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά: την Κεφαλλονιά, την Κω, την Μύκονο, την Σαντορίνη και την Ζάκυνθο, ενώ θεωρούσαν πιθανό και το «άνοιγμα» της Κέρκυρας, της Λέσβου και της Ρόδου. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σενάριο σύμφωνα με το BBC απομακρύνεται.

Μιλώντας στο BBC ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, τόνισε: «Πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε πετύχει εδώ στη χώρα την ώρα που ασφαλώς θα επιτρέπουμε τα ταξίδια όπου υπάρχει ασφάλεια. Πρέπει να ακολουθήσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν».

Πηγή: ethnos


NEWSLETTER