Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 10:32

Εμφανίστηκε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Πεκέρ: Διαψεύδονται φήμες περί σύλληψής του

Γράφτηκε από την
Εμφανίστηκε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Πεκέρ: Διαψεύδονται φήμες περί σύλληψής του

Μετά τις φήμες για σύλληψή του, ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, εμφανίστηκε και πάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαψεύδοντας ότι κρατείται, παραδεχόμενος ωστόσο ότι είχε μία συνάντηση με άνδρες των αρχών ασφαλείας στο Ντουμπάι.

Σε μακροσκελέστατο μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Σεντάτ Πεκέρ αναφέρει τη συνομιλία που είχε με τις αρχές στο Ντουμπάι.

«Αγαπητοί μου φίλοι, έφυγα από τον τόπο όπου διέμενα το μεσημέρι συνοδεία των αρχών. Επέστρεψα στον τόπο όπου διαμένω τώρα, με την οικογένειά μου. Είχαμε μια τετ α τετ συνομιλία λόγω των έντονων ισχυρισμών κατά του προσώπου μου. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε απόφαση της Ιντερπόλ για μένα, είπαν ότι ήμουν επισκέπτης στη χώρα τους, όπως όλοι οι άλλοι. Με πληροφόρησαν ότι υπήρχαν πολλές απειλές για τη ζωή μου, όπως όλοι γνωρίζουμε. Με ενημέρωσαν επίσης ότι δεν υπήρχε πρόβλημα να φύγω ή να μείνω στη χώρα. Δεν είναι αλήθεια ότι με συνέλαβαν μετά από επιχείρηση που διεξήγαγαν οι ομάδες SAT και οι πράκτορες της MIT, όπως έγραψε η εφημερίδα «Αϊντινλίκ».

Δεν είμαι καταζητούμενος βάσει του διεθνούς δικαίου. Για αυτό το λόγο, δεν είναι δυνατόν το κράτος μας να οργανώσει επιχείρηση εναντίον μου. Μου φέρθηκαν πολύ ευγενικά όσο στον καθέναν», ανέφερε στο λογαριασμό του στο twitter o Τούρκος αρχιμαφιόζος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και πάλι στον υπουργό Εσωτερικών: «Λουσάτε Σοϊλού, ο λόγος μας είναι η τιμή μας. Εάν δεν πεθάνουμε, δεν θα διστάσουμε να συνεχίσουμε αυτήν την ιστορία».

Την προηγούμενη Τετάρτη, ο Πεκέρ ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να μετακινηθεί για λόγους ασφαλείας, μετά τη διαρροή του ονόματος του ξενοδοχείου που διέμενε στο Ντουμπάι, ωστόσο η διήμερη απουσία του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ερωτηματικά στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το εάν έχει συλληφθεί.

Ο Πεκέρ το Σάββατο ανέφερε ότι δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει «ένα ασφαλές περιβάλλον», ώστε να συνεχίσει να στέλνει τα γνωστά βίντεο, στοχεύοντας τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, και την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, οι δικηγόροι του αφεντικού του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία, είχαν ήδη διαψεύσει τις φήμες περί σύλληψης του αρχιμαφιόζου. Πηγές, ωστόσο, που μίλησαν στο κανάλι της αντιπολίτευσης OdaTV, ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση για να συλληφθεί ο αρχιμαφιόζος, αλλά χωρίς επιτυχία.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER