Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 18:56

Ερντογάν: Θετικές οι συνομιλίες με Μπάιντεν

Γράφτηκε από την
Ερντογάν: Θετικές οι συνομιλίες με Μπάιντεν

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από τις συνομιλίες που είχε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Μιλώντας στη Bουλή του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο επισκέφτηκε αμέσως μετά τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος πρόεδρος σε μία πρώτη δημόσια αποτίμηση της συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έκανε λόγο για «θετικές συνομιλίες», εκφράζοντας μάλιστα την αισιοδοξία ότι όλα μπορούν να λυθούν με την… ευλογία του Αλλάχ.

«Ήρθα εδώ από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Και στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ μίλησα για αυτά. Τα συζήτησα όλα αυτά. Δόξα τω Θεώ, ήρθαμε εδώ μετά από ορισμένες θετικές συνομιλίες. Αλλά τα προβλήματα του κόσμου δεν τελειώνουν. Ο κόσμος έχει ακόμη πολλά προβλήματα να λύσει. Αλλά αν είμαστε κάθετοι και σταθεροί, αν είμαστε ένα, αν είμαστε ενωμένοι, όλα θα τα λύσουμε με την ευλογία του Αλλάχ», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «ζυγώνει η ώρα που θα κάνουμε την ειρήνη και τη δικαιοσύνη να επικρατήσει στον κόσμο».

Η εκεχειρία στον Καύκασο
Αναφορικά με την εκεχειρία στον Καύκασο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι είναι μία συμφωνία ειρήνης που θα ωφελήσει όλον τον κόσμο.

«Όχι μόνο το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και όλες οι χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αρμενίας, και ο κόσμος θα επωφεληθούν από την ειρήνη και την ηρεμία στον Καύκασο.


Η δήλωση της Σούσα, η οποία έγινε η πολιτιστική πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, είναι ένα μήνυμα προς τον κόσμο. Θα χαρούμε να δούμε τη Σούσα ως την πολιτιστική πρωτεύουσα του Τουρκικού Κόσμου τον επόμενο χρόνο.

Να μην ενοχλείται κανείς. Είναι η νίκη της ειρήνης όχι του πολέμου, είναι η νίκη της καρδιάς όχι του αίματος», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν
Πηγή: ethnos.gr

 

 


NEWSLETTER