Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 17:18

Βατερλό της ΕΕ στη δικαστική μάχη με την AstraZeneca

Γράφτηκε από την
Βατερλό της ΕΕ στη δικαστική μάχη με την AstraZeneca

Kερδισμένη βγήκε η AstraZeneca και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε την υπόθεση εναντίον της φαρμακευτικής σχετικά με την προμήθεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς δικαστήριο στις Βρυξέλλες απέρριψε το αίτημα της Ε.Ε. για περισσότερες παραδόσεις εμβολίων ως το τέλος Ιουνίου.

Η αγγλοσουηδική εταιρεία είχε δεσμευτεί με συμβόλαιο να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να παραδώσει στο μπλοκ των 27 κρατών μελών 300 εκατ. δόσεις ώς το τέλος Ιουνίου, αλλά προβλήματα στην παραγωγή ανάγκασαν τη φαρμακευτική να αναθεωρήσει χαμηλότερα τον στόχο στα 100 εκατ. εμβόλια, αναφέρει το tvxs.gr.

Οι περικοπές στις παραδόσεις εμβολίων καθυστέρησαν το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν η Ευρώπη είχε στοιχηματίσει ότι η AstraZeneca θα παρέδιδε τον μεγαλύτερο όγκο εμβολίων.

Αυτό οδήγησε σε διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών και η Ε.Ε. κινήθηκε νομικά για να λάβει τουλάχιστoν 120 εκατ. δόσεις εμβολίων ως το τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, η AstraZeneca ανέφερε ότι το δικαστήριο στις Βρυξέλλες αποφάνθηκε ότι η εταιρεία πρέπει να παραδώσει μόλις 80,2 εκατ. δόσεις ως τις 27 Σεπτεμβρίου.

 


NEWSLETTER