Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 21:38

Γιατροί των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο δεν θέλουν θεατές στα γήπεδα

Γράφτηκε από την
Γιατροί των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο δεν θέλουν θεατές στα γήπεδα

Συνεχίζεται η προετοιμασία για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο της Ιαπωνίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, με τις αντιδράσεις να μη σταματούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν αρχικά προγραμματισμένοι να γίνουν το 2020, ωστόσο αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, λόγω της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Μόλις χθες, ανακοινώθηκε ότι ακυρώνονται τα σχέδια για προβολή των Αγώνων σε γιγαντιαίες οθόνες, σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης: μια κίνηση που σίγουρα θα συγκέντρωνε πολλούς φιλάθλους στον ίδιο χώρο.

Σήμερα, ήταν η σειρά των γιατρών που θα βρίσκονται μέσα στα γήπεδα των αγώνων, να καλέσουν τους διοργανωτές να απαγορεύσουν την παρουσία θεατών, εκφράζοντας φόβους για πιθανή έκρηξη κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

«Το σενάριο "χωρίς θεατές" είναι καλύτερο από άλλες επιλογές. Μπορεί να έχουμε ακόμη πιο σοβαρή πανδημία φέτος το καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιοκομπόρι, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής περίθαλψης του Νοσοκομείου "Nippon Medical School" στο Τόκιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες, ενώ έχει μειώσει καιτον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων. Αύριο, Δευτέρα, η οργανωτική επιτροπή θα αποφασίσει σχετικά με το τι θα ισχύσει για τους ντόπιους θεατές.

Πολιτικοί και διοργανωτές πιέζουν έτσι ώστε να επιτραπεί η παρουσία ορισμένων θεατών, ωστόσο εμπειρογνώμονες υγείας που συμβουλεύουν την κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα ήταν ασφαλέστερο να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς φιλάθλους.

Να σημειωθεί πως, μόλις το 6% του ιαπωνικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο προς το παρόν.

Τέλος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, το 41% ​​των πολιτών θέλει να ακυρωθούν οι Αγώνες, ενώ, στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν, το 64% δηλώσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν θεατές.

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER