Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 18:49

Τουρκία: Δημοσιεύματα προαναγγέλλουν γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Γράφτηκε από την
Τουρκία: Δημοσιεύματα προαναγγέλλουν γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας φέρεται να ζήτησε άδεια για εξερεύνηση σε τρεις περιοχές της Μεσογείου, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Άδεια για έρευνες πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο φέρεται να ζήτησε η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας της κυβερνήσεως αναφέρει πως η κρατική εταιρεία πετρελαίου της χώρας αιτήθηκε άδεια για εξερεύνηση σε τρεις περιοχές της Μεσογείου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μερσίνας, βορείως των κατεχομένων της Κύπρου.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα προαναγγέλλουν νέα προσπάθεια για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, λίγες μόλις ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν που είχε ξεκαθαρίσει ότι η γειτονική χώρα θα συνεχίσει τις έρευνές της για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος, πριν από έναν μήνα, μιλώντας σε τελετή που είχε θέμα την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, έκανε λόγο για αποκλειστική απόφαση της χώρας του η οποία "δεν ενδιαφέρεται ποιος θα πει τι", η οποία προετοιμάζει το γεωτρύπανο για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

"Θα κάνουμε άλλη μια κίνηση στη Μεσόγειο. Το πλοίο μας Γιαβούζ βρίσκεται για συντήρηση στο λιμάνι Τάσουτζου. Με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα επιστρέψει στο πεδίο δράσης του για να ξεκινήσει γεωτρήσεις", φέρεται να είχε ξεκαθαρίσει πει ο Ερντογάν.

Δένδιας: "Ορόσημο η 20η Ιουλίου"

Από την πλευρά του πάντως, ο Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε και τα ελληνοτουρκικά στο συνέδριο του Economist, θέτοντας την 20η Ιουλίου όταν και θα μεταβεί ο Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου:

"Έχουμε ένα ορόσημο μπροστά μας για να δούμε το επίπεδο έντασης στην περιοχή μας κι αυτό είναι η 20η Ιουλίου: Η αναφορά του προέδρου Ερντογάν στην εισβολή στην Κύπρου και την κατοχή του βόρειου τμήματος της Δημοκρατίας της Κύπρου", είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER