Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 22:50

Κορονοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Βρετανία - Πάνω από 4.000 ημερήσιες μολύνσεις στην Πορτογαλία

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Βρετανία - Πάνω από 4.000 ημερήσιες μολύνσεις στην Πορτογαλία

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε Βρετανία και Πορτογαλία.

Ειδικότερα στα 42.302 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην υψηλότερη αύξηση σε ημερήσια βάση από τις 15 Ιανουαρίου. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης 49 θανάτους, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα κρούσματα στη Βρετανία αυξάνονται συνεχώς από τα τέλη Μαΐου, αν και ο αριθμός των θανάτων παραμένει χαμηλότερος σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Χθες είχαν ανακοινωθεί 36.660 νέα κρούσματα.

Κορονοϊός: Καταγράφηκαν 4.153 νέες μολύνσεις στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία, η οποία πλήττεται εδώ και εβδομάδες από μια έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού λόγω της παραλλαγής Δέλτα, ξεπέρασε σήμερα το όριο των 4.000 νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό των υγειονομικών αρχών.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 4.153 νέες μολύνσεις, και σχεδόν τις μισές από αυτές (1.928) στην περιφέρεια της Λισαβόνας.

Σε εθνικό επίπεδο, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που καταγράφεται μετά τις 10 Φεβρουαρίου, όταν η Πορτογαλία βρισκόταν σε αυστηρή καραντίνα.

Με ένα σύνολο 734 ανθρώπων να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σήμερα, οι νοσηλείες μειώθηκαν ελαφρά, αλλά στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκαν με 171 ασθενείς, ο μεγαλύτερος αριθμός μετά τις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS).

Η παραλλαγή Delta του κορονοϊού, η οποία προκάλεσε εκ νέου αύξηση των μολύνσεων στην Πορτογαλία τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε κυρίαρχη στη χώρα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (Insa) που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η σχετική συχνότητα της παραλλαγής Δέλτα, η οποία ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, ανήλθε σχεδόν στο 90% για την εβδομάδα που τελείωσε στις 4 Ιουλίου.

Στη Λισαβόνα και τα περίχωρά της όπως και στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή Αλγκάρβε, στον νότο, η Delta ευθύνεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, για το 100% των νέων κρουσμάτων κατά την ίδια περίοδο.

Στην Πορτογαλία το 60% του πληθυσμού έχει κάνει μια πρώτη δόση εμβολίου και το 42% έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της DGS. Από την αρχή της πανδημίας, η χώρα έχει καταγράψει 17.182 νεκρούς και 916.559 κρούσματα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.


NEWSLETTER