Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 14:00

Γερμανία: Τουλάχιστον 103 οι νεκροί, βιβλική η καταστροφή

Γράφτηκε από την
Γερμανία: Τουλάχιστον 103 οι νεκροί, βιβλική η καταστροφή

Προκαλεί σοκ ο αριθμός των νεκρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στη Γερμανία, ο οποίος διαρκώς μεγαλώνει.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 103 νεκρούς, ενώ στους 118 ανήλθαν οι θάνατοι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε 60 νεκρούς μόνο στην περιοχή της Ρηνανίας-Παλατινάτου» , ανακοίνωσε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνηση Μαλού Ντράγερ, όπως μεταδίδουν Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, μεγάλη κατολίσθηση, που προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρασύροντας σπίτια στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ, σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στην Κολωνία.

«Τα σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και ορισμένα κατέρρευσαν. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται», σύμφωνα με tweet των κοινοτικών αρχών της περιοχής της Κολωνίας. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων θανάτων.

Οι εικόνες από τον τόπο της καταστροφής δείχνουν έναν γιγάντιο κρατήρα όπου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες ποσότητες λάσπης, λασπόνερων και συντριμμιών.


NEWSLETTER