Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 17:30

Ιταλία: Οι οικογενειακοί γιατροί στη «μάχη» του εμβολιασμού - Στόχος να πείσουν τους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν

Γράφτηκε από την
Ιταλία: Οι οικογενειακοί γιατροί στη «μάχη» του εμβολιασμού - Στόχος να πείσουν τους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν

Να τηλεφωνήσουν ή και να επισκεφτούν τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί με στόχο να τους πείσουν να το κάνουν θα πρέπει οι οικογενειακοί γιατροί της Ιταλίας όπως αποφάσισε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Όπως επισημαίνουν οι τελευταίοι υπολογισμοί τα εν λόγω άτομα ανέρχονται σε 2,4 εκατομμύρια. Γιατροί του εθνικού συστήματος επισκέπτονται επίσης, με μικρές κινητές μονάδες, απομακρυσμένα χωριά (ορεινών, κυρίως, περιοχών) για να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία εμβολιασμού.

Παράλληλα, συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση και ο προβληματισμός σχετικά με το αν το εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά κατά του κορονοϊού.

«Θεωρώ ότι μπορεί να φτάσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δασκάλων και καθηγητών, έτσι όπως έγινε για τους υγειονομικούς. Οι εκπαιδευτικοί είναι κατηγορία υψηλού κινδύνου, διότι η παραλλαγή Δέλτα μολύνει, ως γνωστόν, κυρίως τους νέους» τόνισε ο καθηγητής ιολογίας Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής που συμβουλεύει την τοπική αυτοδιοίκηση της Λομβαρδίας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προς το παρόν, πάντως, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι δεν έχει ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού όσων εργάζονται στα σχολεία της χώρας. Πολλά θα εξαρτηθούν από την πρόοδο στο μέτωπο της χορήγησης των εμβολίων μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Μέχρι σήμερα έχει λάβει τα προστατευτικά σκευάσματα κατά του κορονοϊού, το 50,2% του ιταλικού πληθυσμού άνω των 12 ετών. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 61.543.227 δόσεις.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι την Τρίτη (20/7) αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα, τα οποία θα προβλέπουν προνόμια για τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό τους κύκλο. Θα χρειάζεται «πράσινη κάρτα» και πλήρης εμβολιασμός για είσοδο σε τραίνα, αεροπλάνα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και κλαμπ. Θα πρέπει να εξακριβωθεί αν η «πράσινη κάρτα εμβολιασμού» θα είναι αναγκαία, τελικά, και για την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους εστιατορίων κα καφέ μπαρ.

Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορά, Ματέο Σαλβίνι, (ο οποίος μετέχει στην κυβέρνηση Ντράγκι) θεωρεί ότι «για έναν καφέ δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού», ενώ η κεντροαριστερά τάσσεται υπέρ μιας αυστηρότερης γραμμής. Τον τελευταίο λόγο θα την έχει, όπως πάντα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.


NEWSLETTER