Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 11:34

Ο κορονοϊός «κλείνει» εργοστάσια της Nike - Εκτιμήσεις για ελλείψεις προϊόντων

Γράφτηκε από την
Ο κορονοϊός «κλείνει» εργοστάσια της Nike - Εκτιμήσεις για ελλείψεις προϊόντων

Παύση των εργασιών στα σημαντικότερα εργοστάσιά της ανακοίνωσε η Nike, καθώς ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί μεταξύ των εργαζόμενων οδηγώντας σε δραματικά αυξημένους αριθμούς.

Η παραγωγή έχει διακοπεί, και σύμφωνα με το BBC, ο κολοσσός στα αθλητικά είδη δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής εάν αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων της στα καταστήματα λιανικής.

Παράλληλα, όπως τονίζουν τα διεθνή ΜΜΕ, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το 2020 σχεδόν τα μισά παπούτσια της Nike παγκοσμίως κατασκευάστηκαν στο Βιετνάμ, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να υπάρξουν σημαντικές ελλείψεις και σοβαρές ζημιές για την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nike απασχολεί περίπου 450.000 εργαζόμενους στη συγκεκριμένη χώρα.

Το Βιετνάμ έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων από τον Απρίλιο, με τα περισσότερα να καταγράφονται στις βιομηχανικές επαρχίες όπου πολλά εργοστάσια λειτουργούν ως «εστίες μόλυνσης».

Οι ανησυχίες είναι μεγάλες και για άλλες εταιρίες, όπως η Apple, η Samsung και η Puma που ενδεχομένως να επηρεαστούν το ίδιο, μιας και όλες διαθέτουν μεγάλες μονάδες παραγωγής προϊόντων στο Βιετνάμ.

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER