Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 08:31

Κορονοϊός: Δύσκολο να επανέλθει η κανονικότητα το 2022 υποστηρίζει Γάλλος ειδικός

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Δύσκολο να επανέλθει η κανονικότητα το 2022 υποστηρίζει Γάλλος ειδικός


«Θα έχουμε πιθανόν μια νέα μετάλλαξη που θα εμφανιστεί στη διάρκεια του χειμώνα» προειδοποίησε ο Ζαν- Φρανσουά Ντελφρεσί


Η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορονοϊού δεν είναι βέβαιη το 2022, εκτίμησε ο Ζαν- Φρανσουά Ντελφρεσί, επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Γαλλίας για τη διαχείριση της πανδημίας, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα δε θα γίνει τώρα, ίσως το 2022, το 2023. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα είναι το 2022», επεσήμανε ο Ντελφρεσί μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για καινούργια μετάλλαξη τον χειμώνα
«Θα έχουμε πιθανόν μια νέα μετάλλαξη που θα εμφανιστεί στη διάρκεια του χειμώνα (…) Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον υπόλοιπο κόσμο που δε θα έχει εμβολιαστεί», τόνισε ο Ντελφρεσί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαλλία ενδέχεται να φτάσει τις 50.000 ως τις αρχές Αυγούστου, ενώ το τέταρτο κύμα της επιδημίας θα γίνει αισθητό στα νοσοκομεία της χώρας το δεύτερο μισό του Αυγούστου.

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στον Πύργο του Άιφελ
Εξάλλου, το εμβληματικό μνημείο της Πόλης του Φωτός, που παρέμεινε κλειστό για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού άνοιξε ξανά τις πύλες του για επισκέπτες. Ο Πύργος του Άιφελ θα μπορεί να υποδέχεται 13.000 άτομα ημερησίως, σχεδόν τον μισό αριθμό επισκεπτών απ’ ό,τι συνήθως.

Από την 1η Ιουνίου, όταν ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, έχουν πουληθεί 70.000 εισιτήρια. Η περίοδος των 9 μηνών που το σήμα- κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν κλειστό, ήταν η μεγαλύτερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την είσοδο στον Πύργο του Άιφελ, βέβαια, οι επισκέπτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ κορονοϊού συμβαδίζοντας έτσι με τα πρόσφατα μέτρα που επέβαλε η γαλλική κυβέρνηση. «Προφανώς είναι μια επιπρόσθετη λειτουργική επιπλοκή, αλλά είναι διαχειρίσιμη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας Sete, Ζαν-Φρανσουά Μαρτέν.

Πηγή: ethnos.gr

 


NEWSLETTER