Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 19:30

Μπαχτσελί: Δεν έχουν καμία ισχύ στα μάτια μας οι αντιδράσεις του ΟΗΕ για Βαρώσια

Γράφτηκε από την


«Η ελληνο-κυπριακή νοοτροπία αντλεί τη δύναμή της από την προκατειλημμένη πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ»


Ο εθνικιστής εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σε δήλωση που εξέδωσε για το θέμα της Κύπρου, προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να αλλάξει στάση και να αποδεχθεί τα δύο κράτη στην Κύπρο.

«Η ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο πρέπει τώρα να γίνει αποδεκτή από όλους. Ο στόχος της κατασκευής νέου προεδρικού μεγάρου και κτηρίου κοινοβουλίου, που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρό μας στις 20 Ιουλίου 2021, δεν είναι για να ανεγερθεί νέο μπετόν, ούτε πρόκειται για μια νέα κατασκευαστική κίνηση, αλλά για να ανεγερθεί ένα ανεξάρτητο κράτος», είπε.

«Η άρνηση της ΕΕ και των ΗΠΑ και μαζί και των Ελληνο-Κύπριων εταίρων να αποδεχτούν την πρόταση για λύση δύο κρατών είναι ασήμαντη λεπτομέρεια για τους Τουρκοκύπριους. Ο άνεμος της έχθρας και της προδοσίας, που πνέει για μεγάλο χρονικό διάστημα από εσωτερικά και εξωτερικά κέντρα, που προσπαθούν να προκαλέσουν αμφιβολίες για τα εθνικά και ιστορικά δικαιώματα (της Τουρκίας), συνεχίζεται ασταμάτητα», σημείωσε.

«Το γεγονός ότι ξεκίνησε το άνοιγμα (των Βαρωσίων), που αντιστοιχεί στο 3,5% της πόλης, ενοχλεί πολλούς. Η αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απορρίπτεται Οι δηλώσεις τους είναι άκυρες στα μάτια του τουρκικού έθνους. Καμία χώρα, κανένας διεθνής οργανισμός δεν μπορεί να υπερισχύει της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», συμπλήρωσε.

Τονίζοντας ότι το τουρκικό έθνος είναι «ικανό να επιτεθεί και να επέμβει κατά αυτής της εχθρικής και ενοχλητική πολιορκίας», ο Μπαχτσελί συνέχισε λέγοντας:


«Η στάση της Ε/Κ πλευράς που υποστηρίζεται από την Ελλάδα, απέχει κατά πολύ από τις δηλώσεις καλής πρόθεσης, το δίκαιο και τη μόνιμη, δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο. Έχει σαμποτάρει τη λύση κι έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα και που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Η αδιάλλακτη στάση των Ε/Κ κατέστρεψε και διέλυσε όλα τα στάδια διαπραγμάτευσης.

Η ελληνο-κυπριακή νοοτροπία αντλεί τη δύναμή της από την προκατειλημμένη πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ».

«Όλοι πρέπει να κάνουν τους υπολογισμούς τους αναλόγως. Η δήλωση του τουρκοκυπριακού κράτους είναι ένας μη αναστρέψιμος στόχος. Το βέλος έφυγε από το τόξο, δεν υπάρχει γυρισμός. Οι προετοιμασίες του Ελληνοκύπριου ηγέτη, Νίκου Αναστασιάδη, για την ακύρωση των διαβατηρίων της ΕΕ που δόθηκαν στους Τουρκοκύπριους μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αποκαλύπτει την άσκοπη και κακόβουλη πολιτική τους. Και χθες, και σήμερα και αύριο η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική. Είναι μάταιη η προσπάθεια εναντίωσης στην ιστορία. Η μοίρα της Άγκυρας και της Κύρου είναι ίδιες. Όπως και η Ανατολία είναι δική μας πατρίδα», κατέληξε.
Πηγή: ethnos.gr