Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 16:15

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γαλλία: Σε αναστολή 3.000 υγειονομικοί που δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γαλλία: Σε αναστολή 3.000 υγειονομικοί που δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Σε περίπου 3.000 ανέρχονται οι αναστολές εργασίας οι οποίες επιδόθηκαν σε ανεμβολίαστα μέλη του υγειονομικού προσωπικού της Γαλλίας μετά την έναρξη της ισχύος της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους εργαζόμενους του κλάδου την Τετάρτη (15/9).

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπήρξαν και μερικές δεκάδες παραιτήσεις.

«Μιλάμε για έναν πληθυσμό 2,7 εκατομμυρίων εργαζομένων», είπε ο υπουργός Υγείας δίνοντας την διαβεβαίωση για την διατήρηση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι περισσότερες από τις αναστολές αυτές δεν είναι παρά προσωρινές και στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν βοηθητικό προσωπικό. «Λίγες είναι οι λευκές μπλούζες», είπε.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στη Γαλλία ετέθη σε ισχύ χθες για 2,7 εκατομμύρια εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στους οίκους ευγηρίας, αυτοαπασχολούμενους νοσηλευτές, μέλη του σχήματος βοήθειας στο σπίτι, πυροσβέστες, πληρώματα ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας (Santé publique France, SpF), στις 12 Σεπτεμβρίου, το 89,3% του προσωπικού των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό εμβολιασμού του συνόλου των υγειονομικού προσωπικού είναι 73,9%.


NEWSLETTER