Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 20:07

Γαλλία: Έτοιμες να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισιών

Γράφτηκε από την
Γαλλία: Έτοιμες να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισιών

 

Οι εργασίες αντιστήριξης της Παναγίας των Παρισίων ολοκληρώθηκαν, επιτρέποντας την έναρξη του έργου αποκατάστασης, δύο χρόνια μετά τη φωτιά, που κατέστρεψε τη στέγη του ιστορικού καθεδρικού ναού, έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχους.

Λίγο μετά τη φωτιά τον Απρίλιο του 2019, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πως ο καθεδρικός ναός, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, θα πρέπει να ανοικοδομηθεί, ενώ αργότερα υποσχέθηκε ο ναός να ξανανοίξει για τους πιστούς έως το 2024, όταν η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελική φάση των προσπαθειών να ασφαλιστεί ο σκελετός του ναού περιελάμβανε την ενίσχυση των κατεστραμμένων από τη φωτιά θόλων με τεράστια ξύλινα πλαίσια, ανέφερε η κρατική υπηρεσία που ηγείται των εργασιών, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος Μακρόν σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Ο καθεδρικός ναός θα αναστηλωθεί βάσει του προηγούμενου σχεδίου του.

Οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών, μετά τη διαδικασία επιλογής των εταιρειών, που θα καταθέσουν προσφορά. Πριν από αυτό, μια επιχείρηση καθαρισμού του εσωτερικού του κτιρίου, των τοίχων και του δαπέδου, θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Η φωτιά στην Παναγία των Παρισιών προκάλεσε σοκ στη Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER