Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 08:16

Δένδιας: Κατήγγειλε τις τουρκικές προκλήσεις ανατολικά της Κρήτης

Γράφτηκε από την
Δένδιας: Κατήγγειλε τις τουρκικές προκλήσεις ανατολικά της Κρήτης


Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ


Κατά την διάρκεια της συζήτησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη χθες, Δευτέρα στην Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τους ομολόγους τους για την απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό πλοίο παρενόχλησε σκάφος σημαίας Μάλτας που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας (Ελληνο-Αιγυπτιακή συμφωνία 6ης Αυγούστου 2020) και σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων ανατολικώς της Κρήτης.


Επεσήμανε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο της λογικής και βεβαίως δεν συνάδει καθόλου με την εικόνα «κανονικότητας» που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία, εικόνα η οποία, βεβαίως, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε ότι σε αυστηρό διάβημα προς την Αγκυρα για την απαράδεκτη και προκλητική στάση τουρκικών αλιευτικών στόλων σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, με τα συγκεκριμένα σκάφη να συνοδεύονται από πλοία της Ακτοφυλακής, τα οποία είναι πάντοτε εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα.

ΑΠΕ


NEWSLETTER