Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 17:56

Γερμανία: Αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει επειδή δε φορούσε μάσκα και τον σκότωσε

Γράφτηκε από την
Γερμανία: Αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει επειδή δε φορούσε μάσκα και τον σκότωσε

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία η δολοφονία ενός 20χρονου υπαλλήλου σε πρατήριο καυσίμων στη Γερμανία με αφορμή τη χρήση μάσκας για τον κορονοϊό. Ειδικότερα, ένας 49χρονος πυροβόλησε τον υπάλληλο επειδή αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει καθώς δεν φορούσε μάσκα.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος δήλωσε αργότερα ότι δεν τηρεί τα περιοριστικά μέτρα, προφυλακίστηκε.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 20χρονος υπάλληλος του βενζινάδικου είχε αρνηθεί να εξυπηρετήσει τον 49χρονος που ήθελε να αγοράσει μια συσκευασία μπίρες, επειδή δεν φορούσε μάσκα. Εκνευρισμένος, ο 49χρονος έφυγε αφήνοντας τις μπίρες στο ταμείο. Επέστρεψε μιάμιση ώρα αργότερα φορώντας αυτή τη φορά τη μάσκα, την οποία όμως έβγαλε όταν έφθασε στο ταμείο ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του ταμία. Αφού έλαβε για μια ακόμη φορά την εντολή να βάλει σωστά τη μάσκα του, ο πελάτης έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και πυροβόλησε τον φοιτητή που πέθανε ακαριαία, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε την επομένη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και είπε ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19 και ότι δεν έβλεπε «καμία άλλη διέξοδο» δήλωσε χθες ο εισαγγελέας Κάι Φίρμαν.

Η αστυνομία ερεύνησε στη συνέχεια το διαμέρισμά του στο οποίο βρήκε το όπλο του εγκλήματος καθώς και άλλα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Οι αντιδράσεις

Ο δήμαρχος του Ίνταρ-Όμπερσταϊν Φρανκ Φρίχαουφ έκανε λόγο για μια «αποτρόπαιη» ενέργεια ενώ οι κάτοικοι της περιοχής όπου έγινε το περιστατικό κάτοικοι απέθεσαν λουλούδια και κεριά μπροστά από το πρατήριο καυσίμων.

Η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, που κατάγεται από την περιοχή, δήλωσε πως η δολοφονία ήταν «σοκαριστική».

Η Κατρίν Γκόρινγκ Έκχαρντ, στέλεχος των οικολόγων δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από τον φόνο ο οποίος, όπως είπε, είναι «το βάρβαρο αποτέλεσμα του μίσους».

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας ανήκει στο κίνημα των Querdenker που έχει γίνει η κύρια επικριτική φωνή κατά των υγειονομικών περιορισμών στη Γερμανία.


NEWSLETTER