Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 10:04

Αυστραλία: Ξεπέρασαν τα 100.000 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού

Γράφτηκε από την
Αυστραλία: Ξεπέρασαν τα 100.000 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού


Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 1.256

 

Η Αυστραλία ξεπέρασε σήμερα το ορόσημο των εκατό χιλιάδων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, καθώς η χώρα συνεχίζει να δίνει μάχη για να ελέγξει το λεγόμενο τρίτο κύμα.

Ως να χτυπήσει αυτό το κύμα, η Αυστραλία τα πήγαινε καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε σύγκριση με άλλα κράτη ανάλογου επιπέδου πληθυσμού και οικονομικής ανάπτυξης. Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι ως αυτό το στάδιο 1.256, καθώς παρά τις καθυστερήσεις η εκστρατεία εμβολιασμού μείωσε τη θνητότητα της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα του SARS-CoV-2.

Σε 24 ώρες, η χώρα κατέγραψε πάνω από 1.700 κρούσματα. Η Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας με πρωτεύουσα το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε 863 κρούσματα και 7 νέους θανάτους. Από τη 16η Ιουνίου, όταν θεωρείται πως ξέσπασε το τρέχον κύμα, έχουν καταγραφεί 316 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Η Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία με πρωτεύουσα τη Μελβούρνη, ανακοίνωσε 867 κρούσματα και 4 θανάτους. Η περιοχή της πρωτεύουσας ανακοίνωσε 13 κρούσματα.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, προειδοποίησε χθες ότι οι ανεμβολίαστοι θα απαγορεύεται να συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις ακόμη κι όταν αρθεί το lockdown, τον Δεκέμβριο.

Βάσει του λεγόμενου οδικού χάρτη για το σταδιακό άνοιγμα στο Σίδνεϊ για παράδειγμα, οι ανεμβολίαστοι πολίτες αργήσουν να ανακτήσουν ελευθερίες που θα παραχωρηθούν εκ νέου σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 μεταξύ 11ης Οκτωβρίου και 1ης Δεκεμβρίου.


NEWSLETTER