Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 21:11

Βρετανία: Σε ετοιμότητα ο στρατός για διευκόλυνση στη διανομή καυσίμων! (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βρετανία: Σε ετοιμότητα ο στρατός για διευκόλυνση στη διανομή καυσίμων! (βίντεο)

Τουλάχιστον 150 οδηγοί του στρατού προετοιμάζονται να πιάσουν το τιμόνι βυτιοφόρων ώστε να παραδώσουν καύσιμα στα πρατήρια, οι αντλίες των οποίων στέρεψαν, λόγω έλλειψης οδηγών.

Σε ετοιμότητα έθεσε τον στρατό η βρετανική κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί η οξεία κρίση με τα πρατήρια υγρών καυσίμων οι αντλίες των οποίων έχουν αδειάσει. Τουλάχιστον 150 οδηγοί στρατιωτικών οχημάτων ετοιμάζονται να εκπαιδευτούν ώστε να οδηγήσουν βυτιοφόρα προκειμένου να παραδώσουν εφοδιάσουν με καύσιμα τα πρατήρια.

Η βρετανική κυβέρνηση προχώρησε την κίνηση αυτή σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών, η οποία οδήγησε και σε σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού επιχειρήσεων λιανεμπορίου και εστιατορίων.

Τα αποθέματα καυσίμων είναι άφθονα αλλά δεν υπάρχει τρόπος να παραδοθούν στα πρατήρια και η προειδοποίηση για έλλειψη προμήθειας καυσίμων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οδήγησε σε αγορές πανικού. Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν έξω από πρατήρια με τους οδηγούς να περιμένουν επί ώρες για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ. Αποτέλεσμα ήταν να εξαντληθούν τα καύσιμα σε αρκετές πόλεις της Βρετανίας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από την ανακοίνωση των εταιρειών BP και Esso τη νύχτα της Πέμπτης ότι δεν είναι σε θέση να ανεφοδιάσουν όλα τα πρατήρια τους λόγω έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τον σχεδιασμό της για την έκδοση visa σε 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών, ανέστειλε προσωρινά τους νόμους περί ανταγωνισμού καλώντας τις εταιρείες καυσίμων να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος και καλεί πίσω πρώην οδηγούς ως πρόσθετο μέτρο για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό.

Πηγή: news247.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER