Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 11:37

Δένδιας για αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: Δέσμευση υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας της Ελλάδας

Γράφτηκε από την
Δένδιας για αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: Δέσμευση υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας της Ελλάδας

 

Ως εγγύηση σταθερότητας και ευημερίας της Ελλάδας χαρακτηρίζει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας


«Τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών και της κυβέρνησης Μπάιντεν υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας της Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου» καταδεικνύει η υπογραφή της ανανεωμένης αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει, η συμφωνία υπογράφηκε την ώρα που οι ΗΠΑ επικεντρώνονται περισσότερο στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.


«Είναι σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση και οι ΗΠΑ στρέφουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση της πρόκλησης που αποτελεί η Κίνα για τις ΗΠΑ. Αυτό είναι απόλυτα σαφές. Η συμφωνία AUKUS αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της μετατόπισης του ενδιαφέροντος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα ως χώρα μεσαίου μεγέθους, αλλά ευρισκόμενη σε μια εξαιρετικά ασταθή περιοχή, θεωρεί ότι η αμερικανική παρουσία παραμένει ακόμη απαραίτητη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».


NEWSLETTER