Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 11:19

Βρετανία - Δολοφονία βουλευτή: Ο δράστης φέρεται να επέλεξε τυχαία τον David Amess

Γράφτηκε από την
Βρετανία - Δολοφονία βουλευτή: Ο δράστης φέρεται να επέλεξε τυχαία τον David Amess

Η εφημερίδα Telegraph υποστηρίζει ότι ο δράστης δεν είχε συγκεκριμένο στόχο, αλλά ήθελε να επιτεθεί σε βουλευτή.

Ο ύποπτος άνδρας που φέρεται να δολοφόνησε με μαχαίρι τον βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας David Amess, επέλεξε τυχαία τον David Amess για θύμα του, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph. Ο φερόμενος ως δράστης σκεφτόταν να επιτεθεί σε βουλευτές και δεν είχε έναν συγκεκριμένο στόχο, γράφει η εφημερίδα.

Πηγές της εφημερίδας που πρόσκεινται στην έρευνα εκτιμούν ότι ο 25χρονος Βρετανός αποφάσισε να επιτεθεί στον Amess επειδή κατάφερε να κλείσει μαζί του συνάντηση. «Ήταν άτυχος. Δεν στοχοποιήθηκε εξαιτίας του κόμματός του. Ο David Amess δεν στοχοποιήθηκε συγκεκριμένα», είπε μια κυβερνητική πηγή. Μια άλλη πηγή τόνισε ότι «δεν είναι σαφές» ότι ο 25χρονος είχε επιλέξει τον Amess.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη εντοπίσει το ακριβές κίνητρο του δράστη. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, οι ανακριτές εκτιμούν ότι ο δράστης έδρασε μόνος του.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωποι των βρετανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των μυστικών υπηρεσιών θεωρούν ότι η δολοφονία πιθανόν να διαπράχτηκε για να υποστηρίξει τους ισλαμιστικούς σκοπούς και συγκεκριμένα την ατζέντα του Ισλαμικού Κράτους, της αλ Κάιντα και της Αλ Σαμπάμπ. Ο ύποπτος χρησιμοποίησε ένα κινητό τηλέφωνο αμέσως μετά την επίθεση, αλλά δεν είναι σαφές για ποιόν λόγο, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο φόνος του βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έλαβε χώρα πέντε χρόνια μετά το φόνο της Τζο Κοξ, βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, και έχει προκαλέσει μια επανεξέταση της ασφάλειας των πολιτικών.

Ο 69χρονος Amess δέχθηκε επανειλημμένα πλήγματα με μαχαίρι κατά την επίθεση που δέχθηκε την Παρασκευή, στο Λι-ον-Σι, ανατολικά του Λονδίνου, στη διάρκεια συνάντησης με ψηφοφόρους σε μια εκκλησία.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER