Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 17:27

Έτοιμες να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών οι ΗΠΑ

Γράφτηκε από την
Έτοιμες να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών οι ΗΠΑ

H κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα το σχέδιό της για την έναρξη, από τον επόμενο μήνα, του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού 28 εκατομμυρίων παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών στη χώρα, με το εμβόλιο της Pfizer, αμέσως μόλις οι υγειονομικές αρχές δώσουν το «πράσινο φως».

«Οι προσπάθειές μας προγραμματισμού σημαίνουν πως θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν μια τελική σύσταση» από τα Κέντρα Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ασθενειών (CDC), επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το AFP, άλλωστε, αρμόδια επιτροπή ειδικών των CDC αναμένεται να συνεδριάσει επί του θέματος τη 2α και την 3η Νοεμβρίου και η σύσταση της Αρχής αναμένεται να εκδοθεί σύντομα μετά την ημερομηνία αυτή.

Προηγουμένως, μια συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) θα μελετήσει τα δεδομένα που υπέβαλε η Pfizer στις 26 Οκτωβρίου.

Εάν η σύσταση είναι θετική, η FDA θα δώσει την επίσημη έγκρισή της, ανοίγοντας τον δρόμο για τα CDC, κατά τη διαδικασία που ακολουθείται στις ΗΠΑ.

Προετοιμασίες ενόψει της επέκτασης της εκστρατείας

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε πως τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στα ιατρεία των παιδιάτρων, σε παιδιατρικά νοσοκομεία, αλλά και σε σχολεία.

Επισημαίνεται, δε, πως η συσκευασία των εμβολίων τροποποιήθηκε προκειμένου να είναι ευκολότερη η χρήση τους από αυτές τις δομές, σε πακέτα των 10 φιαλιδίων (που θα περιέχει το καθένα 10 δόσεις).

Η κυβέρνηση θα διανείμει, επίσης, τον απαραίτητο εξοπλισμό, μεταξύ άλλων μικρότερες βελόνες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ έχουν προμηθευτεί αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουν όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.


NEWSLETTER