Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 10:46

Τσαβούσογλου: Ενεργοποιήσαμε τη στρατιωτική μας ισχύ για να πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Γράφτηκε από την
Τσαβούσογλου: Ενεργοποιήσαμε τη στρατιωτική μας ισχύ για να πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

«Αναλάβαμε δράση για να καταστήσουμε σαφές ότι η κυριαρχία και τα νόμιμα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο δεν είναι διαπραγματεύσιμα», ανέφερε

«Η Τουρκία ενεργοποίησε το όπλο της στρατιωτικής ισχύος, προκειμένου να οδηγήσει τις εντάσεις και συγκρούσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο φόρουμ της κρατικής τηλεόρασης TRT World.

«Η παρουσία μας στη Συρία και τη Λιβύη εξασφάλισε τη σταθερότητα»
«Αναλάβαμε δράση για να καταστήσουμε σαφές ότι η κυριαρχία και τα νόμιμα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο δεν είναι διαπραγματεύσιμα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία κατέφυγε σε αυτή τη μέθοδο για να επιλύσει συγκρούσεις, να μειώσει την ένταση και να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα.

«Χρησιμοποιούμε τη σκληρή ισχύ μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες επιλογές και μόνο για να αναληφθεί πρωτοβουλία διαλόγου και διπλωματίας», είπε.


«Η παρουσία μας στη Συρία και τη Λιβύη εξασφάλισε τη σταθερότητα στο έδαφος, απέτρεψε την παράνομη μετανάστευση και την τρομοκρατία και άνοιξε το δρόμο για τη διπλωματία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «συνδυάζουμε τα μαλακά και σκληρά στοιχεία της ισχύος με έξυπνο τρόπο. Γι' αυτό ορίζουμε την εξωτερική μας πολιτική ως ‘επιχείρηση’. Επειδή πιστεύουμε ότι μια προληπτική εξωτερική πολιτική, όχι μια αντιδραστική, είναι αυτή που απαιτείται για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις».

 


NEWSLETTER