Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 12:35

Νεπάλ: Στους 77 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γράφτηκε από την
Νεπάλ: Στους 77 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις

O απολογισμός των νεκρών, έπειτα από τρεις ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων στο Νεπάλ –με αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις και πλημμύρες– αυξήθηκε σήμερα, Τετάρτη, αφότου διασώστες ανέσυραν άλλα 34 πτώματα, ανέφεραν οι αρχές.

Είκοσι τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν στην περιοχή Πανστάρ, στο ανατολικό Νεπάλ, στα σύνορα με την Ινδία, 13 στο γειτονικό Ιλάμ και 12 στο Ντότι στο δυτικό Νεπάλ, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ντιλ Κουμάρ Ταμάνγκ. Συνολικά, οι νεκροί στη χώρα έφτασαν τους 77.

Το υπουργείο ανέφερε, επίσης, πως 22 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 26 αγνοούνται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Οι αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, πως η κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια ύψους 1.700 δολαρίων στις οικογένειες των νεκρών και δωρεάν φροντίδα στους τραυματίες.

Σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, οι συνεχείς βροχοπτώσεις εμποδίζουν τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να προσεγγίσουν το Σέτι, ένα χωριό στο δυτικό Νεπάλ, όπου 60 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί από τις πλημμύρες εδώ και δύο ημέρες.

«Οι διασώστες δεν μπορούσαν να φθάσουν στο χωριό λόγω της κακοκαιρίας και των βροχοπτώσεων χθες. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται σήμερα», είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μπασάντα Κούνγουαρ.

Σε πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα, ορυζώνες έχουν χαθεί κάτω από τα νερά και χείμαρροι από ποτάμια που έχουν υπερχειλίσει σαρώνουν μεταξύ άλλων γέφυρες, δρόμους, σπίτια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER