Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 10:05

Μαρτυρία αδελφής Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία: «Έλεγα στους αστυνομικούς "είναι εγχειρισμένος, όχι, όχι"» (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μαρτυρία αδελφής Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία: «Έλεγα στους αστυνομικούς "είναι εγχειρισμένος, όχι, όχι"» (βίντεο)

Σε συνέντευξή της, η αδελφή του Έλληνα μετανάστη που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια σύλληψής του από τη γερμανική αστυνομία στο Βούπερταλ, αναφέρει πως τη στιγμή που οι ένστολοι τον καθήλωσαν βίαια στο έδαφος, τους φώναζε «Είναι εγχειρισμένος, όχι, όχι».

Η Μαρία Ζαντινιώτη μιλώντας στην εκπομπή «Ελληνοφρένεια» ζητά δικαιοσύνη με τρεμάμενη φωνή και συγκλονίζει θέλοντας να μάθει «γιατί σταμάτησε η καρδούλα του»

Υπενθυμίζεται ο 25χρονος Γιώργος Ζαντινιώτης έχασε τη ζωή του σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ δύο ώρες μετά την σύλληψή του από τους αστυνομικούς υπό αδιευκρίνηστες συνθήκες.

Την ίδια στιγμή οι γερμανικές αρχές δε δίνουν τη σωρό στην οικογένεια για οχτώ ολόκληρες μέρες. Πετάνε τα ρούχα του και εκδίδουν ανακοίνωση που κατηγορούν τον ίδιο τον νεκρό για τον θάνατό του.

Όταν τα γερμανικά ΜΜΕ ρωτούν γιατί δεν υπήρξε δημόσια ανακοίνωση για άνθρωπο που πέθανε μέσα σε αστυνομικό τμήμα, η εισαγγελία απαντά πως δεν ήταν γεγονός άξιο δημοσίευσης.

Τι συνέβη στον Γιώργο Ζαντιώτη από την πρώτη επίθεση της αστυνομίας μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατός του, δυο ώρες μετά;
Τι προσπαθεί να κρύψει η Γερμανική Αστυνομία;
Γιατί πέταξε τα ρούχα και γιατί παρακρατεί οχτώ μέρες την σωρό του;
Η Ελληνική κυβέρνηση γιατί σιωπά τόσο εκκωφαντικά;

Η συνέντευξη

Ακούστε εδώ τη πρώτη συνέντευξη που έδωσαν η αδερφή του Γιώργου Ζαντιώτη, Μαρία Ζαντιώτη και η κοινή τους φίλη, Μαίρη Πρόϊου, οι οποίες αντιμετωπίζουν μαζί αυτήν την δραματική κατάσταση, από την πρώτη στιγμή που η αστυνομία, τους ανακοίνωσε τον θάνατο του Γιώργου.

Η αδερφή του νεκρού ζητά δικαιοσύνη με τρεμάμενη φωνή και συγκλονίζει. Θέλει να μάθει «γιατί σταμάτησε η καρδούλα του» και σπάει η φωνή της όταν περιγράφει πως βγήκαν με τον αδερφό της να διασκεδάσουν και δεν μπόρεσε να τον φέρει πίσω στη μητέρα του. Αναφέρει, επίσης, πως μετά από αυτό το περιστατικό δεν μπορεί να δει αστυνομικούς γιατί φοβάται.

Η Μαίρη Πρόϊου δηλώνει πως η αστυνομία πέταξε τα ρούχα του νεκρού χωρίς να ρωτήσει κανέναν και αναρωτιέται γιατί.

Οι δύο γυναίκες ευχαριστούν όλους όσους έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους απ΄την πρώτη στιγμή, ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας που ενδιαφέρθηκαν και μάζεψαν ακόμα και χρήματα. Στέκονται επίσης στις δραματικές ομοιότητες της συγκεκριμένης υπόθεσης με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κλείνουν λέγοντας πως αυτή η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουν τον Γολιάθ που έχουν απέναντί τους.

 

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER