Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 17:55

Covid-19 - Βρυξέλλες: Τρίτη δόση εμβολίου για όλους τους ενήλικες, χωρίς ραντεβού

Γράφτηκε από την
Covid-19 - Βρυξέλλες: Τρίτη δόση εμβολίου για όλους τους ενήλικες, χωρίς ραντεβού

Την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού – η οποία για τους περισσότερους αφορά στη λεγόμενη τρίτη δόση – μπορούν να κάνουν από σήμερα όλοι οι κάτοικοι των Βρυξελλών, ηλικίας 18 ετών και άνω, χωρίς λίστα αναμονής, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των αρχών της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ενισχυτική δόση θα έχει χορηγηθεί σε 3 εκατομμύρια Βέλγους πολίτες μέχρι τις γιορτές. Εκτιμάται, επίσης, ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης 60.000 εμβολιασμών εβδομαδιαίως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στο Βέλγιο επιτρέπεται μια πρόσθετη δόση δύο μήνες μετά τη λήψη της εφάπαξ δόσης του εμβολίου Johnson & Johnson, τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca ή έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna.

820 άτομα «πιάστηκαν» με πλαστό πιστοποιητικό ενώ επιβιβάζονταν στο αεροπλάνο

Σε μία άλλη είδηση από το Βέλγιο, και ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, περισσότεροι από 100 ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις αφότου παρουσίασαν πλαστό πιστοποιητικό αρνητικού τεστ PCR στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εισαγγελία του Βελγίου, περίπου 160 ταξιδιώτες που παρουσίασαν πλαστό αρνητικό πιστοποιητικό PCR στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα διωχθούν στο ποινικό δικαστήριο τις επόμενες εβδομάδες.

«Τους τελευταίους μήνες, 820 άτομα πιάστηκαν στα πράσα ενώ επιβιβάζονταν στο αεροπλάνο», σημείωσε ακόμη η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Η εφημερίδα «Le Soir» υπενθυμίζει ότι πρόσφατα είχαν εντοπιστεί κι άλλοι ταξιδιώτες με πλαστά έγγραφα, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης έως και 6 μήνες και πρόστιμα 1.200 ευρώ.


NEWSLETTER