Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 15:45

MrBeast: Ο YouTuber που μοιράζει εκατομμύρια σε αγνώστους (Βίντεο+φωτο)

Γράφτηκε από την
MrBeast: Ο YouTuber που μοιράζει εκατομμύρια σε αγνώστους (Βίντεο+φωτο)

Το όνομα του MrBeast έκανε τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, χάρη στο video που δημιούργησε με το δικό του «Squid Game», στο οποίο ο νικητής πήρε 456.000 δολάρια.

Μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες από τη στιγμή που ανέβηκε στo YouTube, ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια προβολές και κάπως έτσι όλοι άρχισαν να ψάχνουν ποιός είναι τελικά αυτός ο YouTuber και πού βρίσκει όλα αυτά τα χρήματα.

Στην πραγματικότητα, ο MrBeast είναι ο δεύτερος πιο διάσημος YouTuber του πλανήτη, με 81.2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στον λογαριασμό του. Βρίσκεται πίσω μόνο από τον PewDiePie (110 εκατ. εγγραφές), o οποίος βέβαια ασχολείται περισσότερο με το gaming.

Ο Τζίμι Ντόναλντσον, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1998 και ξεκίνησε το YouTube τον Φεβρουάριο του 2012 σε ηλικία 14 ετών. Το πρώτο του κανάλι είχε τίτλο MrBeast6000 και ήταν μια μεγάλη αποτυχία. Στην αρχή τα videos του αφορούσαν κυρίως το Minecraft ή το Call of Duty, τα οποία αποκτούσαν φανατικό κοινό εκείνη την εποχή.

Στη συνέχεια, το 2016 άρχισε να κερδίζει όλο και περισσότερους ακόλουθους, λόγω της στροφής που έκανε στα videos του. Πρόσθεσε το κομμάτι του χιούμορ και άρχισε να κάνει κριτικές για οτιδήποτε, κάτι που τον εκτόξευσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλωσε στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, ενώ αποφοίτησε από το Greenville Christian Academy, ένα ιδιωτικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή του. Έπειτα, παρακολούθησε για λίγο κάποια μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνας, προτού εγκαταλείψει τις σπουδές του μετά από μόλις δύο εβδομάδες.

Όπως έχει πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, γύρισε σπίτι και είπε στη μητέρα του πως «προτιμώ να είμαι φτωχός, παρά να κάνω οτιδήποτε άλλο εκτός από το YouTube». Τι έχει καταφέρει σήμερα, στα 23 του; Να έχει, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, μια περιουσία που αγγίζει τα 25 εκατομμύρια δολάρια.

Κάθε του video γίνεται αμέσως viral και συγκεντρώνει εκατομμύρια προβολές. Και ο ίδιος, όμως, δουλεύει σκληρά πάνω στο πρωτότυπο περιεχόμενό του. Έχει γίνει ο «βασιλιάς των challenges», καλώντας κάθε φορά άγνωστα άτομα να διαγωνιστούν, με έπαθλο αρκετές χιλιάδες δολάρια. Μέχρι και μια ολοκαίνουργια Lamborghini έχει δώσει σε κάποιον.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολύ, είναι ο MrBeast εκτός από εξαιρετικός δημιουργός, κάνει συχνά και φιλανθρωπίες. Το 2018 για παράδειγμα έδωσε μέσα από τα videos του ένα εκατομμύριο δολάρια για καλό σκοπό, ενώ έναν χρόνο αργότερα ξεκίνησε μια εκστρατεία δενδροφύτευσης, με αποτέλεσμα να φυτευτούν 20 εκατομμύρια νέα δέντρα. Για αυτή την ενέργεια μάλιστα έλαβε δωρεές από αρκετούς πλούσιους celebrities, συμπεριλαμβανομένου και του Elon Musk.

Παράλληλα, είναι αρκετά δεμένος με την παλιοπαρέα του. Βλέπεις, οι καλύτεροι παιδικοί φίλοι του MrBeast, ο Chris, ο Chandler, ο Garret και ο Jake εργάζονται για αυτόν και το κανάλι του. Κάνουν συχνά εμφανίσεις, μάλιστα, σε κάποιες από τις προκλήσεις του.

Τέλος, ο MrBeast βγαίνει με το 21χρονο μοντέλο, Maddy Spidell από τον Ιούνιο του 2019, όταν και γνωρίστηκαν μέσω Twitter. Ανακοίνωσαν τη σχέση με μια φωτογραφία τους στο Instagram, αλλά από τότε προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ όσον αφορά τα προσωπικά τους.

Η Maddy έχει πάνω από 329.000 ακόλουθους στο Instagram, την ώρα που ο MrBeast έχει σχεδόν 15 εκατομμύρια.

Πηγή: gazzetta


NEWSLETTER