Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 16:20

Φον Ντερ Λάιεν: Η ΕΕ να σκεφτεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Γράφτηκε από την
Φον Ντερ Λάιεν: Η ΕΕ να σκεφτεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση «να σκεφτεί» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη.

«Είναι μία συζήτηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει» στην ΕΕ, είπε. Η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, η επιστημονική κοινότητα θα χρειασθεί «100 ημέρες» για να προσαρμόσει την εμβολιαστική της απόκριση στη νέα παραλλαγή Όμικρον.

Φον Ντερ Λάιεν: Στις 13 Δεκεμβρίου διαθέσιμο στην Ε.Ε το παιδικό εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Η παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από τη φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το πλέον χρησιμοποιούμενο μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ εμβόλιο.

«Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση», πρόσθεσε.

«Εχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου», είπε.

Νωρίτερα, η γερμανική BioNTech ανέφερε ότι η επίσπευση της κυκλοφορίας του εμβολίου δεν θα επηρεάσει τις ποσότητες των εμβολίων που θα παραδοθούν, «χάρη στην τεράστια προσπάθεια» από πλευράς των εργαζομένων των δύο εταιριών.

«Δεδομένης της σημερινής κατάστασης με την πανδημία, είναι μια καλή είδηση για γονείς και παιδιά. Πολλοί το περιμένουν με ανυπομονησία», είχε δηλώσει ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, σχολιάζοντας την επίσπευση.


NEWSLETTER