Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 11:35

Κύπρος: Εκρηκτικός μηχανισμός από αρνητές σε σχολείο στη Λεμεσό – Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό στη Λευκωσία

Γράφτηκε από την
Κύπρος: Εκρηκτικός μηχανισμός από αρνητές σε σχολείο στη Λεμεσό – Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό στη Λευκωσία


Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου στη Λεμεσό, στην Κύπρο. Παράλληλα, εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Αστυνομίας καθώς επίσης και πυροτεχνουργός, σύμφωνα με τον οποίο η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού αντικειμένου το οποίο τοποθετήθηκε στη βάση πόρτας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πόρτα και τα παράθυρα της αίθουσας, καθώς επίσης και στα παράθυρα διπλανής αίθουσας. Ζημιές προκλήθηκαν και στα παράθυρα εκκλησίας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Ο δεύτερος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε, ωστόσο δεν εξερράγη.


Οι δράστες είναι άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς και στην χρήση μάσκας από τα παιδιά του Δημοτικού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται κυπριακά ΜΜΕ. Προ ημερών βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Λεμεσό.

 


Φωτιά σε δημοτικό σχολείο στη Λευκωσία

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 06:57 το πρωί στο δημοτικό σχολείο Δευτέρας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, στο σημείο βρέθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Όπως σημειώνει ο κ. Κεττής, κάηκε η σκηνή σε αίθουσα ενώ επηρεάστηκε ολόκληρη από το καπνό.

Μάλιστα, μπροστά στην είσοδο της αίθουσας, άγνωστοι έγραψαν το εξής σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας προδότες».

Πηγή: ethnos

 


NEWSLETTER