Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 09:58

Βρετανία: Ισόβια στη μητριά που σκότωσε τον εξάχρονο Άρθουρ - Πού βρίσκεται η βιολογική μητέρα

Γράφτηκε από την
Βρετανία: Ισόβια στη μητριά που σκότωσε τον εξάχρονο Άρθουρ - Πού βρίσκεται η βιολογική μητέρα


Σε ισόβια καταδικάστηκε η γυναίκα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 6χρονο γιο του συντρόφου της στις 16 Ιουνίου του 2020, στο σπίτι τους στην πόλη Σόλιχαλ της Βρετανίας.

Βασανιστήρια χωρίς τέλος

Η 32χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, όχι απλά άφηνε νηστικό το άτυχο αγόρι, αλλά το βασάνιζε συχνά και τελικά τον σκότωσε με βάναυσο τρόπο, καθώς τα τραύματά του σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ισοδυναμούν με σύγκρουση υψηλής ταχύτητας.

Σε ό,τι αφορά τον πατέρα του παιδιού, Τόμας, που όχι απλά γνώριζε τον Γολγοθά του παιδιού αλλά φέρεται και να συναινούσε, του επιβλήθηκε κάθειρξη 21 ετών. Θα εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του πριν αφεθεί ελεύθερος.
Η αδίστακτη μητριά δεν δέχτηκε να βρεθεί στο εδώλιο προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη για τη δολοφονία του τρομοκρατημένου και αβοήθητου Άρθουρ, ενώ ο δικαστής εξήγησε ότι το ελάχιστο όριο έκτισης της ποινής που ορίστηκε στα 29 έτη δεν εγγυάται ότι θα βγει από τη φυλακή μετά τη συμπλήρωσή του. Θα μπορέσει ωστόσο να ζητήσει αποφυλάκιση υπό όρους.

Ο δικαστής μίλησε για μια χειριστική γυναίκα που θα μπορούσε να πει οποιοδήποτε ψέμα και να επιρρίψει την ευθύνη σε οποιονδήποτε για να σώσει το τομάρι της. «Ήθελες τον Τόμας για να μπορεί να φροντίζει για σένα και τα δικά σου παιδιά, αλλά δεν ήθελες να σε ενοχλεί άλλο ο Άρθουρ» είπε για τη δολοφόνο. Πρόσθεσε δε ότι τα βιολογικά παιδιά της «ζούσαν μια απόλυτα ευτυχισμένη κανονική ζωή σε αυτό το σπίτι, ενώ ο Άρθουρ ζούσε υπό αυτές τις συνθήκες αγριότητας».

Μιλώντας στον πατέρα του παιδιού ανέφερε: «Ήσουν ο πατέρας του Άρθουρ, είχες την κύρια ευθύνη για την προστασία του. Ήταν εξαιρετικά ευάλωτος και είπες ψέματα στο σχολείο του τις τελευταίες μέρες της ζωής του Άρθουρ για να προστατέψεις εσένα και τη γυναίκα σου».

Στη φυλακή η βιολογική μητέρα
Η βιολογική μητέρα του Άρθουρ, η οποία βρίσκεται στη φυλακή επειδή σκότωσε τον σύντροφό της, δήλωσε: «Ήταν απλώς ένα παιδί, δεν είχε κανέναν να μιλήσει, κανέναν να ζητήσει βοήθεια όταν φοβόταν και χρειαζόταν περισσότερη προστασία. Ένα παιδί, το παιδί μου, το μικρό ανυπεράσπιστο και τρυφερό αγαπημένο μου παιδί δολοφονήθηκε».

Αναφορικά με την τελευταία φορά που μίλησε στο αγόρι, η κα Λαμπίνιο Χάλκροου περιέγραψε τον μικρούλη Άρθουρ ως ενθουσιασμένο, επειδή ήξερε ότι θα την έβλεπε σύντομα. Μη γνωρίζοντας όσα εφιαλτικά ζούσε το αγόρι και φυσικά την τραγική μοίρα που το περίμενε, δεν μπόρεσε να το αποχαιρετίσει. «Δεν πρόλαβα να του υπενθυμίσω πόσο όμορφος ήταν ούτε πόσο πολύ τον αγαπούσα», αναφέρει στη δήλωσή της.

Πηγή: ethnos

 


NEWSLETTER