Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 13:15

Κύπρος: Από σήμερα η τρίτη δόση στους άνω των 18 ετών

Γράφτηκε από την
Κύπρος: Από σήμερα η τρίτη δόση στους άνω των 18 ετών

Ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση κατά του κορονοϊού για τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω στην Κύπρο, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 15 Νοεμβρίου.

Για την εν λόγω διαδικασία κρίνεται απαραίτητο να έχει περάσει έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης στις περιπτώσεις των εμβολίων της Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca ή μίας δόσης του εμβολίου της Johnson&Johnson).

Η διαδικασία

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικαιούχοι θα μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού ή να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in), χωρίς ραντεβού.

Τα κέντρα walk-in λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Για τα άτομα που έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in).

Ο εμβολιασμός των πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο λογισμικό του ΓεΣΥ διενεργείται κάθε Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.


NEWSLETTER