Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 18:32

Πέθανε ο τραγουδιστής Meat Loaf (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Πέθανε ο τραγουδιστής Meat Loaf (βίντεο)

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Meat Loaf, κατά κόσμον Michael Lee Aday έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του.

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (20/1) ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής και θρύλος της μουσικής, Meat Loaf, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Michael Lee Aday.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσω του επί χρόνια ατζέντη του Micheal Greene, ο οποίος δήλωσε ότι ο τραγουδιστής και ηθοποιός πέθανε έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Deborah, ενώ στη δήλωσή του ανέφερε πως και οι κόρες του Pearl και Amanda πέρασαν χρόνο με τον πολυαγαπημένο τους πατέρα, πριν εκείνος φύγει από τη ζωή.

"Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες στην ανακοίνωση πως ο ασύγκριτος Meat Loaf έφυγε από τη ζωή απόψε με τη σύζυγό του Deborah στο πλευρό του. Οι κόρες του Pearl και Amanda και μερικοί στενοί φίλοι ήταν μαζί του τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής του.

Η εκπληκτική του καριέρα διήρκεσε 6 δεκαετίες και μέσα σε αυτές πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 65 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών, "Fight Club", "Focus", "Rocky Horror Picture Show" και "Wayne’s World".

Το "Bat Out of Hell" παραμένει ένα από τα 10 άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Γνωρίζουμε πόσα πολλά σήμαινε σε πολλούς από εσάς και εκτιμούμε βαθιά όλη την αγάπη και την υποστήριξη καθώς διανύουμε αυτό το διάστημα πένθους και θλίψης, χάνοντας έναν τόσο εμπνευσμένο καλλιτέχνη και όμορφο άντρα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση ότι χρειαζόμαστε ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή. Από την καρδιά του στις ψυχές όλων σας, μη σταμάτατε να ροκάρετε!", αναφέρεται στην προσωπική σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook.

Meat Loaf: Η ζωή και το έργο του

Ο Meat Loaf γεννήθηκε το 1947 στο Ντάλας του Τέξας και στα χρόνια του 1970 είχε συμμετάσχει στα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ "Hair" και "The Rocky Horror Show". Το 1999 συμμετείχε επίσης στην ταινία "Fight Club" του Ντέιβιντ Φίντσερ. Εμφανίσθηκε επίσης ως σοφέρ των Spice Girls στην κωμωδία "Spice World, The Movie".

Ήταν από τους πολύ λίγους Αμερικανούς τραγουδιστές πρώτης γραμμής, εκτός της χώρας, που υποστήριζε ενεργά το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, όπως έκανε στη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2012, όταν είχε καλέσει τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τον Μιτ Ρόμνεϊ και όχι τον Μπαράκ Ομπάμα, που έμελλε να κερδίσει τις εκλογές αυτές.

Το 2016, όταν είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο "Braver Then We Are", είχε επίσης διαβεβαιώσει μέσω του Facebook πως το έργο αυτό ήταν "πολιτικά μη ορθό και απερίφραστο (απεχθάνομαι την πολιτική ορθότητα)".

Ο Meat Loaf είχε αντιμετωπίσει μερικά προβλήματα υγείας, κυρίως στις φωνητικές χορδές. Το 2015, ο μουσικός είχε ξαναρχίσει τις συναυλίες, έπειτα από διακοπή δύο ετών, βάζοντας τέλος σε φήμες για μουσική συνταξιοδότησή του.

Το 2016 είχε αισθανθεί αδιαθεσία επί σκηνής στον Καναδά. Σε προηγούμενα επεισόδια, είχε λιποθυμήσει επί σκηνής το 2003 στο Λονδίνο και το 2011 στο Πίτσμπουργκ.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER