Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 09:50

Ιταλία: Νεαρή ανεμβολίαστη έγκυος πέθανε από κορονοϊό - Οι γιατροί πρόλαβαν να σώσουν το παιδί

Γράφτηκε από την
Ιταλία: Νεαρή ανεμβολίαστη έγκυος πέθανε από κορονοϊό - Οι γιατροί πρόλαβαν να σώσουν το παιδί


Όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε, οι γιατροί αποφάσισαν να σώσουν το παιδί κάνοντάς της επείγουσα καισαρική τομή.

Αίσθηση προκάλεσε ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας 28 ετών που κυοφορούσε και μολύνθηκε από τον κορονοϊό στην Ιταλία.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γυναίκα δεν είχε θελήσει να εμβολιαστεί. Στις 7 Ιανουαρίου εισήχθη στο νοσοκομείο Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης. Όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε, οι γιατροί αποφάσισαν να σώσουν το παιδί κάνοντάς της επείγουσα καισαρική τομή.

Το νεογέννητο ζυγίζει ένα κιλό και οκτακόσια γραμμάρια, και μετά μια πρώτη φάση στην οποία παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα στο αναπνευστικό του σύστημα, τώρα η κατάστασή του κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική.

Η μητέρα του όμως μια εβδομάδα αφότου είχε μεταφερθεί στην ΜΕΘ του νοσοκομείου έχασε τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης.

Οι Ιταλοί γιατροί απευθύνουν και πάλι έκκληση σε όλες τις γυναίκες που κυοφορούν να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Την Παρασκευή καταγράφηκαν στην Ιταλία 179.106 κρούσματα κορονοϊού και 373 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.117.553 διαγνωστικά τεστ, από τα οποία το 16% προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 1.707 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 19.485.
ΑΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER