Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 21:05

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρίλερ με την τύχη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας

Γράφτηκε από την
Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρίλερ με την τύχη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας

Μυστήριο επικρατεί γύρω από την τύχη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας τις τελευταίες ώρες. Και αυτό γιατί διάφοροι ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως ο Βαλερί Γερασίμοφ τραυματίστηκε στο Ιζιούμ, στην περιοχή του Χαρκόβου όπου είχε μεταβεί για να συντονίσει τις επιθετικές ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο Πούτιν είχε στείλει τον Γερασίμοφ στην περιοχή για να αναλάβει τον προσωπικό έλεγχο της προσπάθειάς του να καταλάβει εδάφη στην ανατολική Ουκρανία, αφού ο ρωσικός στρατός εγκατέλειψε τα σχέδιά του να καταλάβει το Κίεβο στα τέλη Μαρτίου υπέρ μιας συγκεντρωτικής επίθεσης στην περιοχή Ντονμπάς του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Ανεπίσημη ρωσική πηγή ανέφερε ότι ο Γερασίμοφ υπέστη «τραύμα από θραύσμα στο άνω τρίτο του δεξιού ποδιού χωρίς κάταγμα οστού. Το θραύσμα αφαιρέθηκε - δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του», δήλωσε, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο τραυματισμός του αρχηγού του επιτελείου ήρθε μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατο του Ρώσου υποστράτηγου Αντρέι Σιμόνοφ, 55 ετών, στο Χάρκοβο, σύμφωνα με έναν σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Είναι ο ένατος στρατηγός της Ρωσίας που σκοτώνεται από την έναρξη της εισβολής.

Υψηλής αξίας στόχος

Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γερασένκο δήλωσε ότι η επίθεση στο Ιζιούμ ήταν «το ίδιο μέρος όπου βρισκόταν... ο Γερασίμοφ, ο οποίος ήρθε προσωπικά για να ηγηθεί της επίθεσης στο Σλαβιάνσκ».

Ένας «μεγάλος αριθμός» ανώτερων αξιωματικών σκοτώθηκε στην επίθεση που τραυμάτισε τον Γερασίμοφ, δήλωσε ο Γερασένκο.

Το φιλο-ουκρανικό κανάλι Telegram Vertikal ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Γερασίμοφ «τραυματίστηκε κοντά στο Ιζιούμ», επικαλούμενο απροσδιόριστες πηγές. «Η πηγή μας αναφέρει ότι τα πόδια και οι γοφοί του έχουν υποστεί ζημιές», είπε το Vertikal.

Υποστήριξε ότι τρεις από τη συνοδεία του Γερασίμοφ σκοτώθηκαν πριν απομακρυνθεί.

Το μέσο ενημέρωσης Agentstvo ανέφερε ότι ο Γερασίμοφ μεταφέρθηκε αρχικά από την εμπόλεμη ζώνη με στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-8 στο Μπέλγκοροντ της δυτικής Ρωσίας.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER