Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 09:29

Τζο Μπάιντεν: Η ανάρτησή του και η φωτογραφία για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γράφτηκε από την
Τζο Μπάιντεν: Η ανάρτησή του και η φωτογραφία για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε το εξαιρετικό κλίμα στο οποίο έγινε η συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναρτώντας μία φωτογραφία στα social media και στέλνοντας το δικό του μήνυμα


Το δικό του μήνυμα για τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μέσω ανάρτησής του στα social media. Ο Μπάιντεν έκανε λόγο για «τιμή του» και συνόδευσε την ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter μαζί με μια φωτογραφία των δύο πολιτικών ηγετών με τις συζύγους τους.

«Ήταν τιμή μου που υποδέχτηκα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη μας είναι πιο ισχυρές από ποτέ», έγραψε χαρακτηριστικά λίγες ώρες μετά από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το κλίμα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Τζο Μπάιντεν ήταν εξαιρετικά καλό και όταν έκλεισαν οι πόρτες του οβάλ γραφείου για τους δημοσιογράφους, ενώ η ατζέντα ήταν ευρεία με όλα τα καυτά θέματα. Η φιλοξενία που επιφύλαξε το ζεύγος Μπάιντεν στο ζεύγος Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο ήταν τόσο εγκάρδια που προκάλεσε αίσθηση, ενώ τις λεπτομέρειες είχε επιμεληθεί ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος. Αυτό φάνηκε κι από την ξεκάθαρου συμβολισμού ενδυματολογική επιλογή της γραβάτας με το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της ελληνικής σημαίας που φόρεσε για να υποδεχτεί τον Ελληνα πρωθυπουργό στο οβάλ γραφείο, αλλά και το χιούμορ που έκανε ο ίδιος με το παρατσούκλι που του έχει «κολλήσει» η ελληνοαμερικανική κοινότητα «Τζο Μπαϊντενόπουλος» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά ότι τους δεσμούς του με την κοινότητα θα καταδείκνυε καλύτερο το «Μπαϊντενάκης».

 

Πηγή: reader

 


NEWSLETTER