Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 13:45

Σανγκάη: Βγαίνει από το lockdown την 1η Ιουνίου

Γράφτηκε από την
Σανγκάη: Βγαίνει από το lockdown την 1η Ιουνίου

Στην κανονικότητα επιστρέφει σταδιακά η Σανγκάη που αναμένεται να βγει από το lockdown την 1η Ιουνίου. Οι περιορισμοί σταδιακά αίρονται και οι κάτοικοι επιτρέπονται να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού.

Αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι οι μαθητές στη δευτεροβάθμια μπορούν να επιστρέψουν στα δια ζώσης μαθήματα από τις 6 Ιουνίου. Τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα επιτραπεί να ξανανοίξουν, αν και σταδιακά, από την 1η Ιουνίου.

Η Σανγκάη ανακοίνωσε 338 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης για τις 25 Μαΐου, τον χαμηλότερο αριθμό τους από τα μέσα Μαρτίου και συγκριτικά με δεκάδες χιλιάδες που καταγράφηκαν στο αποκορύφωμα της έξαρσης τον Απρίλιο, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η πόλη έχει αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί από τις αρχές Απριλίου. Άλλες πόλεις που δεν είναι υπό το ίδιο περιοριστικό καθεστώς, αλλά στις οποίες έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα για την COVID, όπως στο Πεκίνο, επίσης προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις τοπικές τους οικονομίες.

Παραμένουν τα προβλήματα στην οικονομία

Σε μια απαισιόδοξη άποψη για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ δήλωσε χθες ότι οι δυσκολίες της σε κάποιους τομείς είναι ακόμα μεγαλύτερες συγκριτικά με το 2020, όταν επλήγη αρχικά η Κίνα από την πανδημία. Η Κίνα θα προσπαθήσει να πετύχει «ικανοποιητική» αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ο Λι σε χιλιάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους από όλη τη χώρα σε διαδικτυακή συνεδρίαση.

«Η ασυνήθιστη συνεδρίαση είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς επίσημων προαναγγελιών, με ολοένα και πιο επείγοντα χαρακτήρα, τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από το κύμα των lockdowns για την COVID-19», ανέφεραν σε έκθεσή τους αναλυτές της Gavekal Dragonomics. «Το υψηλόβαθμο ενδιαφέρον που δίδεται με επείγοντα τρόπο στη σταθεροποίηση της ανάπτυξης ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη περισσότερων επιθετικών μέτρων στήριξης τις επόμενες εβδομάδες».


NEWSLETTER