Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 19:53

Έλον Μασκ: Η 18χρονη κόρη του αλλάζει φύλο και όνομα

Γράφτηκε από την

Η κόρη του Έλον Μασκ, παλαιότερα γνωστή με το όνομα Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ, επέλεξε να αλλάξει φύλο και όνομα κλείνοντας τα 18. Θέλει να διακόψει κάθε δεσμό με τον πατέρα της.

Η κόρη του Έλον Μασκ από τον πρώτο του γάμο υπέβαλε αίτηση για αλλαγή του ονόματός της, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να έχει σχέση με τον βιολογικό της πατέρα "με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή" και ότι θέλει να αντικατοπτρίζεται η νέα ταυτότητα φύλου της στα έγγραφά της.

Η κόρη του Μασκ και της πρώτης συζύγου του Τζάστιν Γουίλσον, είχε παλαιότερα το όνομα Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ. Το ζευγάρι χώρισε το 2008.

Η κόρη του Μασκ, η οποία πρόσφατα έκλεισε τα 18, αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς γυναίκα και έχει υποβάλει αίτημα να αλλάξει το όνομά της σύμφωνα με τη νέα της ταυτότητα φύλου, στο ανώτερο δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες στη Σάντα Μόνικα τον Απρίλιο.

"Δεν ζω πλέον ούτε επιθυμώ να έχω σχέση με τον βιολογικό μου πατέρα με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή", ανέφερε η αίτηση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το νέο της όνομα υπάρχει πλέον σε διαδικτυακό έγγραφο, όπως επισημαίνει το πρακτορείο. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ, επιθυμεί το όνομά της να αλλάξει σε Βίβιαν Τζέννα Γουίλσον, για να συμβαδίζει τόσο με την ταυτότητα φύλου της αλλά και με το πατρικό όνομα της μητέρας της.

Η ακρόαση για την αίτηση αλλαγής ονόματος πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους έχει επέλθει η ρήξη μεταξύ του Μασκ και της κόρης του δεν είναι ακόμη ξεκάθαροι.

Ο Μασκ αποφεύγει να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις είτε μέσω του δικηγόρου του είτε μέσω του γραφείου επικοινωνίας της Tesla.

Η τοποθέτηση του Μασκ για τα τρανς άτομα

Ένα μήνα μετά την κατάθεση του αιτήματος για την αλλαγή στο δικαστήριο, ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, ο οποίος επιχειρεί την εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter με 44 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε την υποστήριξή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο έχει εγκρίνει μια σειρά από νομοθεσίες που επιχειρούν να περιορίσουν τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο κ. Μασκ έχει επίσης, στο παρελθόν, βαφτίσει την ιδέα της προτίμησης των αντωνυμιών «αισθητικό εφιάλτη».

«Υποστηρίζω απόλυτα τα τρανς άτομα, αλλά όλες αυτές οι αντωνυμίες είναι ένας αισθητικός εφιάλτης», είχε γράψει στο Twitter ο Μασκ το 2020.

Την ίδια χρονιά, ο κ. Μασκ είχε γράψει σε άλλο tweet ότι «οι αντωνυμίες είναι χάλια».

Ο Μασκ και η Γουίλσον παντρεύτηκαν το 2000 και έμειναν μαζί για οκτώ χρόνια. Έχουν επίσης έναν γιο που ονομάζεται Γκρίφιν.

Πηγή: news247.gr