Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 08:11

Βενεζουέλα: Eπτά νεκροί σε θρησκευτική συνάθροιση από πλημμύρα

Γράφτηκε από την
Βενεζουέλα: Eπτά νεκροί σε θρησκευτική συνάθροιση από πλημμύρα

Tη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους στοίχισε η πλημμύρα που προκλήθηκε από ισχυρές βροχές στη Βενεζουέλα και πιο συγκεκριμένα στον τομέα των Άνδεων.

«Στο ψηλότερο τμήμα του βουνού έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού, προκαλώντας πλημμύρα η οποία παρέσυρε ομάδα ανθρώπων», εξήγησε το Σάββατο ο κυβερνήτης της πολιτείας Τάτσιρα (δυτικά), ο Φρέντι Μπερνάλ, μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Μέχρι τώρα ανασύρθηκαν επτά πτώματα, τέσσερα από τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί, και ψάχνουμε ακόμη τρεις» αγνοούμενους, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο περί «τραγωδίας».

Τριάντα έξι πιστοί εκκλησίας μεθοδιστών, προτεσταντικής θρησκευτικής κοινότητας, είχαν συγκεντρωθεί σε αυτή την τουριστική περιοχή για τη «συνάθροιση». Κάποιοι έκαναν μπάνιο σε ποτάμι όταν χτύπησε η πλημμύρα, παρασύροντας πολλούς εξ αυτών.

Η έρευνα, που δυσκολεύουν τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά αυτής της ορεινής περιοχής και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, συνεχιζόταν αργά το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Σύμφωνα με τo Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Βενεζουέλα καταγράφει το 2022 περισσότερες βροχές από τον μέσο όρο, που έχουν προκαλέσει ζημιές σε αρκετές περιοχές.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε το γεγονός αυτό στο μετεωρολογικό φαινόμενο Λα Νίνια.


NEWSLETTER